utorak, 24. siječnja 2017.

(Ne)ispunjeno obećanje... Da li je gradonačelnik Zenice zaustavio stranačko zapošljavanje?

Zaustavit ću stranačko zapošljavanje i vratiti ga u legalne tokove u biroe za zapošljavanje“, govorio je Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika tokom održavanja predizbornih skupova, kao i u nekoliko navrata nakon izborne pobjede i preuzimanja mandata.

Da li je gradonačelnik Zenice  zaustavio stranačko zapošljavanje i vratio ga u legalne tokove u biroe za zapošljavanje?

Oni što ne sumnjaju u njegovo poštenje reći će da jeste, baš kao što je i obećao u predizbornoj kampanji. Oni drugi, nadprosječno inteligentni, po prirodi sumnjičavi u šaljivom žargonu reći će jeste, ako ne računamo dekretom postavljenog ličnog vozača na mjesto „višeg referenta za poslove vozača motornih vozila". Da, dobro ste pročitali, dekretom.... Jer, kako drukčije objasniti da čovjek već radi na mjestu za koje još uvijek nije završena konkursna procedura.

Naime, oglas koji je objavljen 13.01.2017. god. za općinu Zenica u Službu zajedničkih poslova za radno mjesto vozača, traje 15 dana od dana objavljivanja, a danas je 24.januar 2017.god. Dakle, još nije prošlo 15 dana.

Prema nezvaničnim informacijama to mjesto je "naštimano" njegovom dosadašnjem pratiocu M.S. koji ga je vozio dok je bio na dosadašnjoj funkciji... Zašto inicijali? Zato što je nezvanično, nisam ga lično vidio, ali sam nakon dojave o ovom zapošljavanju pregledao njegov fejsbuk profil i vidio da se radi o poznaniku iz osmogodišnje škole, bivše “Manojlo Popić” u Zenici...

Nisam se razočarao... Mene više ništa ne može razočarati... Razočaranja se događaju onda kada su nam očekivanja neispunjena.

Dakle, nisam ih imao... nisam očekivao da će se baš tako preko noći zaustaviti stranačka zapošljavanja. Nije to jednostavno ukoliko nam je ušlo u krv, ukoliko se zavuklo duboko u sve pore društva.

Slične situacije “pogađaju” ljude na vrlo različite načine. Neki će pokušati da pobjegnu od svojih osjećanja, dok će se drugi sa njima suočiti i pokušati da iz toga izvuku pouku. . "Blagoslovljeni su oni koji ništa ne očekuju, jer nikada neće biti razočarani." (Alexander Pope)...

Nema mjesta za ljutnju, bijes i mržnju, ni kod onih koji su se razočarali, ni kod onih koji su vjerovali da se jedna ovakva informacija neće pojaviti u javnosti makar se za tu “javnost” podrazumijevalo da se radi o blogu 32 vijećnik. Očito je da je ovaj blog u poslednje vrijeme postao mjesto za “ispovjed”. Mjesto gdje se postavljaju (ne)zgodna pitanja na koja pokatkad dobijemo odgovor ili sopstveni zaključak.

A odgovor na pitanje da li je gradonačelnik ispunio svoje predizborno i postizborno obećanje i da li je istina za gore navedeno radno mjesto, na osnovu Zakona o pristupu informacijama potražite od njega samog. 


Smrt fašizmu!




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...