nedjelja, 25. prosinca 2016.

Tražim trojicu “vjerskih disidenata”...

Zašto? Zato što se u Bosni ne može rahat umrijet? Podsjećam, o tome sam nedavno pisao, odnosno prenio jedan članak koji o tome govori, a u kojem između ostalog stoji: “I kad ne platite hodža neće da vam dođe na dženazu”. S toga:

Tražim trojicu “vjerskih disidenata”... po zanimanju jednog hodžu i po jednog pravoslavnog i katoličkog popa u vezi projekta jeftine sahrane budućih umrlih Bosanaca i Hercegovaca čije su porodice sa slabim meterijalnim statusom i istovremeno pozivam osobe iz dijaspore koji imaju komad zemlje u okolini Zenice voljne pokloniti istu za nezavisno groblje-greblje-mezarje. Također, pozivam diplomirane pravnike da iznađu mogućnost legitimnosti jednog ovakvog “projekta”. Hitno pokrenuti kampanju pod nazivom: “Dosta su ih pljačkali dok su bili živi, zaustavimo zarađivanje na umrlim”.

Vjreski službenici “disidenti” su potrebni radi obavljanja obreda umrlog vjernika, a za ateiste, komuniste i neopredjeljene ćemo lako. Naći ćemo već neku plehanu muziku ili harmoniku koja će odsvirati “ružo moja, mladost sam ti dala”. Smrt Fašizmu

Vaše primjedbe, prijedloge i sugestije slati na adresu: udruzenjeopstanakubih@gmail.com












2 komentara:

  1. Ideja i akcija za svaku pohvalu. Samo mi smeta što se traže trojica "disidenata" mislim da treba tražiti 3 prava vjerska službenika. Zašto? pa zato što su se ovi današnji takozvani vjerski službenici deklarisali kao vjerski disidenti. Oni umjesto da obavljaju vjerske obrede besplatno jer su"predstavnici onoga gore, a on im je dao u zadatak da niti jednog vjernika ne otprate na onaj svijet bez molitvenog postupka. Današni vjerski službenici tu svoju obavezu uslovljavaju donošenjem potvrde o pripadnosti određenoj vjerskoj pripadnosti koja debelo košta. U tome imaju uspjeha jer rodbina umrlog ne želi skandal i vjersko žigosanje. Zato plate zaostalu članarinu a vjerske institucije se bogate pri tome odašilju poruku i ovoga smo strpali u tor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Vasa primjedba je na mjestu. Slazem se. U pitanju je ideja koja nailazi na odobravanje ali kada se razgovara licem u lice. Niko ne zeli navlaciti na sebe "gnjev" vjerskih zajednica tako da ce pretpostavljam i ostati samo na ideji. Volio bih da grijesim i da mi se u narednim danima javi donator zemlje koja bi se koristila za ovu svrhu.

      Izbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...