Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

petak, 11. studenoga 2016.

Gradonačelnikova prva nebuloza!?

Nakon odgledanog videa prvog obraćanja gradskim vijećnicima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, nisam imao nikakvih zamjerki. Naprotiv, svidio mi se njegov govor. U video obraćanju nije spomenut nikakav referendum niti nebuloza tako da sam malo sumnjičav prema pisanju jednog ovdašnjeg portala, ali ako je kojim slučajem istina, ne mogu da ne prokomentarišem.

Nema dileme, “referendum” u Bosni i Hercegovini je postao sredstvo za sticanje političkih poena. I novi gradonačelnik Zenice planira raspisati referendum zbog NK Čelik i dugovanja kluba?!– Što se tiče problema NK Čelik, ukoliko dugovanja budu 7-8 miliona, a što ćemo znati nakon revizije, uvest ću prvi referendum u Zenici. Svi vole Čelik, koji je simbol Zenice, a kada treba dati 1 KM niko ne da. Ja ću građane Zenice pitati da li će izdvojiti 7-8 miliona, zavisno kolika budu dugovanja, za NK Čelik pa neka se svi izjasne – najavio je Kasumović.

Dakle, to je njegova prva nebuloza. Da građani Zenice plate za to što je neko opljačkao ili potrošio pare jednog “udruženja” u kojem su većinom bili načelnici, direktori i dr. sumnjivi likovi !? Između ostalih i Muhamed Begagić, predsjednik IO Medžlisa Islamske zajednice Zenica, u narodu zvanog “predsjednik svega i svačega”. Nije li iz tog razloga novi gradonačelnik Zenice prije no što je preuzeo mandat održao prvi sastanak sa dr. Ejubom ef. Dautovićem, zeničkim muftijom?

Kažu da je najbolji političar onaj koji priča ono što građani žele čuti. Otud i komentari na njegovom fejsbuk profilu da su SDA Zenica, odnosno građani Zenice dobili drugog Tita.

Ne sviDŽa mise :D

1 komentar:

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.