petak, 11. studenoga 2016.

Gradonačelnikova prva nebuloza!?

Nakon odgledanog videa prvog obraćanja gradskim vijećnicima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, nisam imao nikakvih zamjerki. Naprotiv, svidio mi se njegov govor. U video obraćanju nije spomenut nikakav referendum niti nebuloza tako da sam malo sumnjičav prema pisanju jednog ovdašnjeg portala, ali ako je kojim slučajem istina, ne mogu da ne prokomentarišem.

Nema dileme, “referendum” u Bosni i Hercegovini je postao sredstvo za sticanje političkih poena. I novi gradonačelnik Zenice planira raspisati referendum zbog NK Čelik i dugovanja kluba?!



– Što se tiče problema NK Čelik, ukoliko dugovanja budu 7-8 miliona, a što ćemo znati nakon revizije, uvest ću prvi referendum u Zenici. Svi vole Čelik, koji je simbol Zenice, a kada treba dati 1 KM niko ne da. Ja ću građane Zenice pitati da li će izdvojiti 7-8 miliona, zavisno kolika budu dugovanja, za NK Čelik pa neka se svi izjasne – najavio je Kasumović.

Dakle, to je njegova prva nebuloza. Da građani Zenice plate za to što je neko opljačkao ili potrošio pare jednog “udruženja” u kojem su većinom bili načelnici, direktori i dr. sumnjivi likovi !? Između ostalih i Muhamed Begagić, predsjednik IO Medžlisa Islamske zajednice Zenica, u narodu zvanog “predsjednik svega i svačega”. Nije li iz tog razloga novi gradonačelnik Zenice prije no što je preuzeo mandat održao prvi sastanak sa dr. Ejubom ef. Dautovićem, zeničkim muftijom?

Kažu da je najbolji političar onaj koji priča ono što građani žele čuti. Otud i komentari na njegovom fejsbuk profilu da su SDA Zenica, odnosno građani Zenice dobili drugog Tita.

Ne sviDŽa mise :D

1 komentar:

  1. Dobili smo lokalca koji priĆa ''po zeniĆki''!

    Ništa više!

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...