Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 20. listopada 2016.

Spisak novih vijećnika u Gradskom vijeću grada Zenica

http://www.direktno.ba/
Centralna izborna komisija BiH je donijela Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2016. godine.

U Zenici će u Gradskom vijeću ‘sjediti’ ukupno 31 vijećnik. Najviše vijećnika ima SDA (11), druga stranka po broju vijećnika je SNAGA CENTRA (6), koja je i najmlađa stranka od svih koje će imati svoje predstavnike u Gradskom vijeću.

Od ranije je poznato da je novi gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je osvojio 16.176 glasova.

U nastavku pogledajte kompletan spisak budućih vijećnika koje su Zeničanke i Zeničani izabrali da ih predstavljaju:

SDA
1 SPAHIJA KOZLIĆ
2 EKREM ČOSIĆ
3 MIRSAD ČIZMO
4 EMINA TUFEKČIĆ
5 FUAD LUŽIĆ
6 HAMZA ALIĆ
7 SINANUDIN SMRIKO
8 ELVIR PURIĆ
9 HAMID KOVAČEVIĆ
10 SENAD BAŠIĆ
11 ALMIR DRAČO

SNAGA CENTRA
1 ADNAN ŠABANI
2 SANJIN ALDOBAŠIĆ
3 SABINA DELIĆ
4 ĐENAN DEDIĆ
5 JASNA ALIBAŠIĆ
6 KENAN FETAHAGIĆ

SBB
1 JASMIN HODŽIĆ
2 AMELA GRANIĆ
3 EKREM TUKA
4 ZLATAN HADŽIĆ

SDP
1 MLADEN SIMIĆ
2 ALMIR BABAJIĆ
3 NERMIN MEHIĆ

DEMOKRATSKA FRONTA
1 GORAN BULAJIĆ
2 ADNAN ZUBAN

A-SDA
1 RUSMIR ISAK
2 MENSUD KELEŠTURA

BPS
1 VAHID SPAHIĆ

NAŠA STRANKA
1 SANJA RENIĆ

NACIONALNE MANJINE
ASIM MUSIĆ

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.