Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

Kandidat za gradonačelnika Zenice napisao „Mirovno rješenje za Bliski Istok“!

Dok drugi kandidati za gradonačelnika Zenice smišljaju sitne prevare kako da pobijede na izborima ili čak vrbuju dilere da prijete narkomanima da glasaju za njih, njegova malenkost je danas završila pisanje knjige.

"Mirovno rješenje za Bliski Istok"?!. Knjiga ima 560 strana, a u njoj su opisane drevne civilizacije, narodi, religije, države i sukobi na tom području,te predloženo mirovno rješenje na način da se Bliski Istok ujedini u uniju sličnu Evriopskoj Uniji sa sjedištem institucija u Jerusalemu.

"Na taj način će nama bliski narodi period hiljadugodišnjeg rata zamijeniti periodom mirnog života i razvoja", stoji u pismu Mirada Hadžiahmetovića kandidata za gradonačelnika Zenice.

Na kraju ističe da se nada, kada se bude pisala povijest Middle East Unije da će njegova malenkost u njoj dobiti mjesto kakvo ima Robert Šuman u povijesti EU.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.