Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

Kandidat za gradonačelnika Zenice napisao „Mirovno rješenje za Bliski Istok“!

Dok drugi kandidati za gradonačelnika Zenice smišljaju sitne prevare kako da pobijede na izborima ili čak vrbuju dilere da prijete narkomanima da glasaju za njih, njegova malenkost je danas završila pisanje knjige.

"Mirovno rješenje za Bliski Istok"?!. Knjiga ima 560 strana, a u njoj su opisane drevne civilizacije, narodi, religije, države i sukobi na tom području,te predloženo mirovno rješenje na način da se Bliski Istok ujedini u uniju sličnu Evriopskoj Uniji sa sjedištem institucija u Jerusalemu.

"Na taj način će nama bliski narodi period hiljadugodišnjeg rata zamijeniti periodom mirnog života i razvoja", stoji u pismu Mirada Hadžiahmetovića kandidata za gradonačelnika Zenice.

Na kraju ističe da se nada, kada se bude pisala povijest Middle East Unije da će njegova malenkost u njoj dobiti mjesto kakvo ima Robert Šuman u povijesti EU.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi