Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 14. srpnja 2016.

Vildana Dedić, kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Zenice na svom fejsbuk profilu pita: „šta biste uradili Vi sa Vašim novcem u budžetima općina?“.

Umjesto odgovora na pitanja 32 vijećnika kandidat za gradonačelnika Vildana Dedić ispred „Naše stranke“ na svom fejsbuk profilu pita: „šta biste uradili Vi sa Vašim novcem u budžetima općina?“.

- Evo prilike, napišite mi ovdje u komentaru prvu stvar za koju znate da nije riješena, popravljena, ispravljena, prvu ideju za koju znate da bi tvoj i moj život učinila boljim“, stoji u njenoj objavi.

Draga Vildana, mi da smo se htjeli kandidovati za gradonačelnika mi bi se kandidovali i iznijeli i podijeli s javnošću svoju viziju. Nismo, i zato to očekujemo od vas. Vi ako nemate vizije ili ako mislite praviti svoj program iz pitanja koja vam budu upućena u fejsbuk komentarima vi onda slobodno povucite svoju kandidaturu i dajte je nekoj fejsbuk grupi ili stranici, a ukoliko bi građani izabrali „fejsbuk“ za gradonačelnika onda bismo bili prvi grad u svijetu koji ima virtuelnog gradonačelnika.

Da bi „tvoj i moj život učinila boljim“ vi treba nama da kažete šta ćete poduzet po pitanju odlaska mladih zbog nemogućnosti zapošljavanja? Imate li namjeru iznijeti i podijeliti s javnošću vaša saznanja oko nepostojeće termoelektrane? Imate li planove za poljoprivrednike? Šta namjeravate poduzeti protiv nesavjesnih poslodavaca po pitanju radnog vremena i rada u vrijeme praznika i vikenda, a između ostalih tu je jedan iz vaše stranke na čijem je radilištu vrijeme vikenda poginulo dvoje maloljetne djece? Namjeravate li krenuti u nova kreditna zaduženja?

Obzirom na veliki izbor kandidata za gradonačelnika smatram neophodnim upoznat čitaoce osobnog bloga sa kandidatima koji do sad nisu bili politički angažovani, a koji su manje poznati javnosti. Ove godine je najviše kandidata za gradonačelnika Zenice. Znate li da Vašom kandidaturom za gradonačelnika Zenice idete na ruku najvećoj vladajućoj stranci! Jesu li ljudi iz Vaše stranke svjesni toga? Jeste li svjesni rasipanja glasova? Zašto niste našli kompromis s ostalim lijevo orjentiranim strankama i izašli sa zajedničkim kandidatom? Od koga očekujete glasove?

Ako ste i vi postavljeni kao insajder, (proizvod jutarnjih kafica vašeg predsjednika sa generalnim sekretarom SDA stranke) onda je to jasan signal nezadovoljnom biračkom tijelu iz redova te stranke da je bolje glasati za vas nego za nekog ozbiljnijeg protukandidata.

U jednom intervju rekli ste da u kampanji nećete nikoga blatiti, da se nećete baviti ni drugim strankama. Nećete zato što se plašite istine, odgovornosti ili se mislite baviti lokalnom zajednicom kao u slučaju nepostojeće termoelektrane, kompanije čiji ste bili direktor?

Vi ste bili direktor preduzeća KTG Zenica zamjenivši dotadašnjeg Harisa Mašića. Preduzeća u vlasništu 65%: KTG AG, Lugano, Switzerland, 25%: Municipality of Zenica, Federation of Bosnia and Herzegovina i 10%: HTG, Hong Kong, China, 220 miliona eura vrijednog projekta gradnje kombinovane gasno-parne kogeneracijske elektrane u Zenici koji je trebao biti završen do kraja 2012. ili početkom 2013. godine.

Hoćete li nam konačno javno i transparentno otkriti prljave tajne tog projekta? Rješenje problema daljinskog grijanja našli smo u termoelektrani KTG čije preduzeće egzistira na veoma sumnjiv način, bez izvještaja o radu javnih preduzeća iako Grad Zenica ima učešće u istom u procentu od 25 %. Za ista ili slična preduzeća postoje redovni godišnji izvještaji koji se usvajaju svake godine na sjednicama Gradskog vijeća Zenica, ali za termoelektranu NE.

I na kraju, što se tiče te nepostojeće termoelektrane na osnovu koje i sdp-ovci misle ubrati političke poene... Ono što je naročito zanimljivo je da vijećnici Socijaldemokratske partije BiH Zenica prozivaju gradsku vlast za ono u čemu su i sami učestvovali daleke 2009. godine podržavši nastavak ovog projekta.

Dakle, Branku Montenegru i njegovoj kompaniji KTG poklonili su zemljište u Zenici vrijedno skoro 12 miliona maraka za svega jednu marku po kvadratu, nakon čega su rekli „Napravili smo veliku grešku, jebi ga.

Može li mi iko reći hoćemo li i mi, kao glasači, na lokalnim izborima napraviti grešku, izabrati „krivog“ gradonačelnika ili čak šta više kao u ovoj priči „virtuelnog“ na kraju reći „napravili smo grešku, jebi ga“?
Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi