Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 12. srpnja 2016.

Počni radit stoko!

Nakon što se poslednjim popisom stanovništva pokazalo da su „nestali“ Bosanci i Hercegovci, Jugosloveni i ostali normalni ljudi sa ovih prostora, u Bosni i Hercegovini je vidljiva pojačana napetost. Velikosrpsko/bošnjačko/hrvatska propaganda „pojela“ je muslimane, katolike i pravoslavce, a njihove žilavije žalfije pretvorila u konstitutivce koji prate vaša piskaranja po društvenim mrežama s ciljem diskreditacije kod vaših sunarodnjaka. Svaka vaša napisana riječ se odmjerava i vaga „patriotskom vagom“ koja će prevagnuti na stranu koju „vagar“ optereti dodatnom dozom, odnosno analizom napisanog. Vjerovatnoća da će prevagnuti na pozitivnu stranu je nula - zero.

Narodna izreka „zavadi pa vladaj“ daje rezultate i to je očito, samo što po poslednjem popisu ovo „visokoobrazovano“ bh stanovništvo više nije sigurno ni ko zavađa, ni ko vlada. S ciljem skretanja pažnje s kršenja osnovnih ljudskih prava (pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost, pravo na rad , pravične uvjete rada, liječničku brigu idr. ) bijes se izaziva svakodnevno. Načina je mnogo, a jedan od njih je Republika Srpska, „trn u oku“ mnogima. Bosanskohercegovački entitet, stvoren na progonu, genocidu i etničkom čišćenju, u kojem opet po popisu stanovništva, živi više Bošnjaka nego Srba 
u Federaciji BiH i tačka . 

Ako želite izazvati revolt, bijes i diskusiju s određenim dijelom stanovništva dovoljno je reći da priznaješ Republiku Srpsku! To što ju je idejni vođa tog istog dijela bh stanovništva priznao i potpisao svojom rukom, nikom ništa. On je heroj, a ti izdajnik. Trebaš se pravit' glup i naivan i ne vidjeti ono što se oko tebe dešava da bih bio „podoban“. Pa dobro, ako će nekom biti lakše, ne priznajem je, ni ja. Priznaju je političari iz redova najveće bošnjačke bh stranke koji sjede u Parlamentu Republike Srpske. Njima niko ne zamjeri!? Apsurdno, zar ne?

Međutim, šta je sa secesijom? Kako se reaguje na secesiju? Kad spominje uniju tri republike i pravo na secesiju, Milorad Dodik ne govori ništa novo. On samo ponavlja ono o čemu se već raspravljalo na Bošnjačkom saboru devedeset treće. Dakle, utvrđuje „gradivo“. Fak you, i Ti koji me pratiš, i Republika Srpska i Dodik, i Čović i bošnjački političari. Jebo vas Gebels, izludili ste ljude. Ne znaju više šta je ispravno, a šta neispravno, šta normalno, a šta nenormalno. „Počni radit stoko!“(transparent sa malobrojnih protesta, meni jako drag). I dosta više komentara, ništa čudno, predizborna je. Nije dvaes' godina predizborna. „Počni radit stoko!“Ako neko pak želi provjerit' ove navode razgovora o secesiji (analize sporazuma) neka posjeti slijedeći link i neka ne bude neurozan, neka odgleda do kraja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi