Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 2. srpnja 2016.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice opet pravi skandal!?

Na moj e –mail stiglo je neobično upozorenje u kojem stoji da od nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice, Mirada Hadžiahmetovića, ni mrtvi ne mogu imati mira!?

Ne znam da li je upozorenje o navodnom skandalu stiglo na moj e-mail zato što sam bio u „posebnim“ odnosima sa rahmetli Husejinom Smajlovićem ili zato što sam autor bloga 32 vijećnik. Šta god da je u pitanju, isto prenosim u cjelosti:

Skandalozno!

Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za gradonačelnka Zenice, na njegovoj web stranici www.miradhadziahmetovic.info pod linkom Vizija „Zenica 2020“ tvrdi da je Zenica jedini grad u Europi koji nema gradonačelnika jer je isti umro od zagađenja zraka.

Od Mirada ni mrtvi ne mogu imati mira! Voditi kampanju na ovaj način je neviđena sramota!

Refik Gušo

U međuvremenu, nezavisni kandidat za gradonačelnka Zenice, Mirad Hadžiahmetović je pokrenuo peticiju za zabranu rada političkih stranaka koje su osmislile i organizovale genocid u Srebrenici i druge ratne zločine. Naime, Hadžiametović smatra da prema Krivičnom zakonu BiH za ratne zločine nisu odgovorni samo pojedinci, nego i političke stranke čija je to bila politika.

„ Ako su Karadžić, Plavšić, Krajišnik, Kordić, Prlić, Abdić i drugi osuđeni za ratne zločine jer su provodili politiku njihovih stranaka onda i stranke moraju biti kažnjene za te ratne zločine.

Jasno je da jedina kazna za genocid i zločin protiv čovječnosti može biti zabrana rada zločinačkim političkim strankama“,stoji u peticiji.

Peticija koja je ostala nezapažena ili neinteresantna za ovdašnju javnost nalazi se na slijedećem linku: 


 screenshot e-maila
Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.