Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 20. srpnja 2016.

Nazvao Predsjedništvo BiH najobičnijim nacionalističkim smećem!

Kandidat za gradonačelnika Zenice, Mirad Hadžiahmetović, jutros je uputio otvoreno pismo  Predsjedništvu BiH u vezi sa situacijom u Republici Turskoj u kojem ih nazvao najobičnijim „nacionalističkim smećem“ pozivajući da odobre azil svim turskim državljanima koje Erdoganov režim smijeni ističući da je vrijeme za akciju odmah.

Njegovo otvoreno pismo prenosim u cjelosti:

Poštovana gospodo,

(ja vas uopšte ne poštujem i ne smatram vas gospodom. Vi ste najobičnije nacionalističko smeće koje je osmislilo, organizovalo i provelo etničko čišćenje i genocid u mojoj državi ali moram ovako početi jer je to uobičajena forma pisma koje se šalje institucijama)

svjedoci ste da je u Republici Turskoj na sceni uspostavljanje diktature, a što uključuje smjenjivanje i ponižavanje velikog broja njenih građana. Sada su na meti nastavnici i univerzitetski profesori.

Pozivam vas da odobrite azil svim turskim državljanima koje Erdoganov režim smijeni. Na taj način će se u našu zemlju sliti ogroman novac (jer su to najbogatiji građani te države), te veliki broj univerzitetskih profesora i naučnika koji će preporoditi našu privredu.

Ako budete oklijevali umjesto u BiH ovaj kapital će otići u Zapadnu Europu ili Ameriku.


Vrijeme za akciju je odmah. 

1 komentar:

  1. Nakupilo se smeće u svakom toru, a niko da ga ukloni.Zato pazite gdje stajete da ne ugazite u politiku.

    OdgovoriIzbriši

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi