Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 20. srpnja 2016.

Nazvao Predsjedništvo BiH najobičnijim nacionalističkim smećem!

Kandidat za gradonačelnika Zenice, Mirad Hadžiahmetović, jutros je uputio otvoreno pismo  Predsjedništvu BiH u vezi sa situacijom u Republici Turskoj u kojem ih nazvao najobičnijim „nacionalističkim smećem“ pozivajući da odobre azil svim turskim državljanima koje Erdoganov režim smijeni ističući da je vrijeme za akciju odmah.

Njegovo otvoreno pismo prenosim u cjelosti:

Poštovana gospodo,

(ja vas uopšte ne poštujem i ne smatram vas gospodom. Vi ste najobičnije nacionalističko smeće koje je osmislilo, organizovalo i provelo etničko čišćenje i genocid u mojoj državi ali moram ovako početi jer je to uobičajena forma pisma koje se šalje institucijama)

svjedoci ste da je u Republici Turskoj na sceni uspostavljanje diktature, a što uključuje smjenjivanje i ponižavanje velikog broja njenih građana. Sada su na meti nastavnici i univerzitetski profesori.

Pozivam vas da odobrite azil svim turskim državljanima koje Erdoganov režim smijeni. Na taj način će se u našu zemlju sliti ogroman novac (jer su to najbogatiji građani te države), te veliki broj univerzitetskih profesora i naučnika koji će preporoditi našu privredu.

Ako budete oklijevali umjesto u BiH ovaj kapital će otići u Zapadnu Europu ili Ameriku.


Vrijeme za akciju je odmah. 

1 komentar:

  1. Nakupilo se smeće u svakom toru, a niko da ga ukloni.Zato pazite gdje stajete da ne ugazite u politiku.

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi