nedjelja, 19. lipnja 2016.

Ona slika čike što jede iz kontejnera je fotomontaža?!

Nekoliko riječi o otvorenim iftarima na javnim tgovima i parkinzima = rijaliti šou parovima, vrhuncu neukusa.

“Konvoj berićeta” iz turske općine Bajrampaša, u javnosti poznatiji kao iftar na otvorenom, pokrenut je 2005. godine, a do sada je ugostio preko milion postača. Obilazeći put dug pet hiljada kilometara, po Balkanu u dosadašnjem “turčenju” posjetio je Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Kosovo, Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

Cilj „Konvoja berićeta“ na ovoj zelenoj transverzali je, kako kažu, jačanje bratstva među muslimanima i međusobno upoznavanje kultura i različitosti. Misleći valjda na kulturu Turaka i Bošnjaka.

Ne iznenađuje me masovni javni iftar na javnim površinama širom Bosne i Hercegovine. Dočekali ljudi slobodu vjeroispovjesti nakon Titove 40-desetogodišnjice diktature i vremena mraka. Nadam se da neće ni Vas iznenaditi kada u budućnosti vidite “Božićnu javnu večeru” u svojoj avliji u organizaciji Vatikana i Rusije. Kada druga dva konstitutivna naroda sjednu na gradske trgove i parkinge i rašire stolove sa krmetinom i rakijom. Nakon što sam prešao pedesetu ništa me više ne može iznenadit’. Isti je to mentalitet, ista krv, jedan Bog, a tri različita pogleda na Njega.

Ne iznenađuje me ni činjenica da je u 2015. godini BiH napustilo više od 80.000 mladih između 25 i 40 godina. Mladi ne odlaze zbog neimaštine već zbog straha od budućnosti. A mi koji ostajemo? Draga dijasporo, nemojte nas žaliti i slati vaše krvavo zarađene novce. Ovdje se dobro živi! Niko ne radi, a vozaju se dobra auta, ljenčari i pije kafa po kafanama. Ona slika čike što jede iz kontejnera je fotomontaža?!

I govno mu ko kaže da je ovih par riječi islamofobično…


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...