srijeda, 18. svibnja 2016.

Država nema novca, a izdvaja im 600 miliona godišnje!?

Koliko će demobilisanih boraca postrojiti obespravljeni, a koliko će ostati temeljnim boračkim udruženjima koji se protive tim protestima? Zašto se protive? Zato što im je dobro!!!

Ja znam da ova država nema dovoljno novca da ovim obespravljenim demobilisanim borcima obezbjedi ravnopravan položaj sa svim ovim uhljebima tzv. "temeljnih boračkih udruženja" čija udruženja opstaju na konto pedesetak članova koji se jednom godišnje najedu i napiju na godišnjim skupštinama koje im produžuju mandate u kojem će na račun obespravljenih lagodno živjeti još jednu godinu svi ti presjednici i njihove sekretarice. Država nema novca, a izdvaja im 600 miliona godišnje. Da, dobro ste pročitali, 600 miliona godišnje, prema informaciji od ljudi iz Savjeta obespravljenih demobilisanih boraca. Država nema novca, a Federalno ministarstvo za boračka pitanja broji preko 270 uposlenih. Na jednog ministra dođe 17 savjetnika, zamjenik ministra i još kojekakvih klinaca i palaca. Država nema novca za demobilisane borce, a ima za “temeljna boračka udruženja” koji im “uslugu” vraćaju na izborima svake četiri godine. Međutim, taj novac i nije tako teško obezbjediti ako znamo da se za samo jednog političara izdvajaju bezobrazne sume između 3.000 i 10.000 maraka. Da ne dužimo priču i ne spominjemo koliko se tek izdvoji za finansiranje parlamentarnih političkih stranaka kojih ima k’o govana. Vrijedi li taj posrani političar toliko para? Ako ne vrijedi, zašto im se ne oduzmu ta prava? Zašto ih ne bi rasporedili pravilno?

Podsjećam, protesti zaboravljenih demobilisanih boraca biće održani u svih deset federalnih kantona, a centralni je u Sarajevu. Pred zgradu bivše robne kuće Bosanka u Zenici očekuje se dolazak najugroženije populacije s područja cijelog kantona. Vaše osobne automobile možete parkirati kod tržnog centra da izbjegnete plaćanje parkinga ali i zastoja u saobraćaju… Autobusi takođe imaju besplatan parking na sjevernoj strani stadiona Bilino polje.
Na proteste izlaze predstavnici i Armije R BiH i HVO-a, a u Zenici su dobili podršku i od Udruženja zeničkih komananata iz OO rata 92-95., preko kojeg je skup i najavljen policiji. 




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...