Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 2. travnja 2016.

Žepče je grad iznad zakona!?

Pisao sam o Žepču, za koje jedni kažu kako je to čaršija koja leži na čistom nacionalizmu i stranačkoj podjeljenosti, a drugi kako im je ekonomija prioritet, dok nacionalizma nema.

Podsjećam, Načelnik Općine Žepče koja leži na čistom nacionalizmu je Mato Zovko, primjer najnačelnika opštine u kojoj su vjera i politika izvele na sud 18 mještana Begovog hana ne bi li platili zato što su „progovorili“. Naime, mještani Begovog hana koji nisu dobili nikakvu pomoć za rješavanje problema nastalih nakon majskih kiša i poplava koje su zadesile to naselje, 10. septembra 2014.god. izašli su na proteste koji su uključivali i blokadu magistralnog puta M17 nakon čega su im policajci prijetili oduzimanjem djece. 

 Uz dogovor sa strankom SDA Begovog hana, na samu godišnjicu poplava, ti mještani skupa sa mojom malenkosti su kažnjeni “Sudskim ukorom” da im slučajno ne bi palo na pamet da traže svoja prava. Doduše, većini mještana je nakon demonstracija započeta sanacija oštećenih kuća i objekata, osim meni, naravno zato što ne stanujem tu, odnosno zato što je u pitanju stara vikend kuća naslijeđena od roditelja.

Međutim, šta je danas? Danas smo došli u situaciju da mom bratiću ne daju registrovat automobil. O čemu se radi, pročitajte u njegovom saopštenju medijima.

Piše: Adnan Pivić – Ovom prilikom pišem kao jedan običan građanin, što i jesam u cilju da će neko shvatiti i izvući neki zaključak iz ove moje priče koja se desila unazad tri dana.

Naime, kupio sam vozilo Opel Zafira 2001.g., koje je uvezeno iz Njemačke, ocarinjeno, homologacija i sve ostalo završeno s urednim papirima. Na Carinskoj ispostavi Tuzla dobijete kopiju ovjerenu – vjerodostojnu originalu, a orginal računa Carina zadržava za sebe, iz nepoznatog razloga (za sada).

Dalje, kada sve to završite, ako pripadate Općini Žepče, kao ja, nažalost, dođete u CIPS za registraciju vozila, gdje vas tako na ružan i grub način odbiju i kažu vam: “Eto ti tvoji papiri, traži original od Carine” .

Odete ponovo u Tuzlu iz Žepča na carinu, gdje kažu: ”Kako ih nije stid (CIPS ŽEPČE) da neće da prihvate naš dokument nikome, mi nedamo orginal nikome”.

I što vi gospodo građani mislite o svemu ovome, koje će vas nedaj Bože ista sudbina zadesiti? Dali ste mnogo novca za vozilo, za uvoz, za sve pi.de materine i na kraju imate regularno auto sa svom dokumentacijom koje ne žele u Žepču u CIPSU registrirati?? Jel’ postoji u ovoj državi iko ko stoji na strani građana i da poduzme nešto u vezi ovoga jer nažalost nisam jedini slučaj!Svi sjede u svojim foteljama i džaba primaju hiljade i hiljade …..Dokle više taj bezobrazluk?


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi