Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 1. travnja 2016.

Ono što ne pojedeš nekad se davalo kravama i krmcima!?


Znam da će reći da pljujem po njihovom trudu, organizovanosti , merhametluku i “dobroti”, 
ali očito da ne vidimo stvari istim očima i zato ne mogu da ne prokomentarišem najnovije vijesti sa područja ex Jugoslavije koje govore o “humanitarnom činu”... Šab me gabri.

Nakon Banja Luke, “Kuke dobrote” pojavile se i u Tuzli i Zagrebu! Socijalno ugroženima i penzionerima će ostavljati hranu na za to predviđeno mjesto kako bi se njima koristili...

Fino, sad ne moraju jest’ iz kontejnera. “Dobrice” naše Jugoslovenske, sjetili se kako da umjesto da im obezbjede osnovno ljudsko pravo, nahrane svoju sirotinju.

Član 23. tačka 1. Opće deklaracije o ljudskim pravima: “Svako ima pravo na rad, na slobodan izbor zaposlenja, na pravične i povoljne uvjete rada i na zaštitu od nezaposlenosti” mijenja se i glasi: Svaka sirotinja, nezaposleni, socijalno ugroženi, penzioneri i ostali klinci palci imaju pravo na “kuku dobrote”!


Nataknem vas na moju kuku dobrote...

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi