Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 26. ožujka 2016.

Pogledajte kako gradske vlasti uz pomoc televizije Zenica od gradjana prave magarce!?


Uvodni komentar skoro da i nije potreban. Slično kao u dugonajavljivanom misterioznom megaprojektu termoelektrane na gas... Radi se o savremenom dugonajavljivanom projektu zbrinjavanja pasa lutalica, azilu za pse, koji se uz pomoć televizije Zenica najavljuje godinama praveći od gradjana Zenice prave magarce!? Azil još uvijek nije otvoren, a sve glasnije se priča i zašto.Zato što se ne mogu dogovorit' oko raspodjele radnih mjesta!? Ko će biti direktor i čija djeca će dobiti zaposlenje!!!


U video prilogu udruženja "Stop ugrizu" pogledajte kako gradske vlasti uz pomoć televizije Zenica od gradjana prave magarce:


1 komentar:

  1. Ni jedan projekat od pocetka pa do zavrsetka ne moze proci bez tipicnog pitanja: "a gdje sam ja tu u svemu tome"...

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.