subota, 2. siječnja 2016.

Udri brigu na veselje!

Možda će neko pomislit' da nisam trebao, ali.. nije do mene, neka me ne vuku za jezik. Ja sam ja...

Zašto se držim po strani? Ne znam.... ali nakon pročitanog teksta pod naslovom „Znate li ko je Senad Serđo Bajrić“ znam da Senada Serđa Bajrića ima svugdje!? Ima ih i u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Gračanici, Doboju, Prijedoru, Mostaru i drugim gradovima širom BiH kao i u dijaspori i zato mi je pun klinac svog tog „aktivizma“ nakon kojeg se pojavi opšta otimačina za liderstvom i nekim eventualnim parama ili budućim ministarskim foteljama.

Rekoh neko veče prijatelju da su se svi pametni intelektualci već snašli i uhljebili u ovaj sistem ovakav kakav jest i da u njemu nema mjesta „propalim intelektualcima“. Ti propali intelektualci će smišljati način kako da dođu do tih para i ministarskih fotelja i u toj želji će izgorit' svaka ideja ma odakle dolazila.

Od tih silnih nekakvih kongresa, te bošnjačkih, te bosanskih više se ne zna ko pije, a ko plaća nit' se zna šta hoće, kralja ili otadžbinu ili obadvoje i zato se držim podalje od toga. Ubacuju te u kojekakve grupe i ne pitajući, možda baš zbog tog da ti se zgadi i sama pomisao na učestvovanje u bilo kakvoj diskusiji i zato postoji mogućnost da sve to rade zato što su već u sistemu. Plaćeni za svoj (ne)rad i smutnju koju prave. Činjenica da imaju toliko vremena provoditi u tim grupama navodi na sumnju da su plaćeni baš od onih kojima nije stalo da se mijenja bilo šta u ovom sistemu. Obično iza svih tih inicijativa stoje osobe koje već imaju svoje portale i velike fejsbuk grupe koje su našle i sam način finansiranja tih portala računajući na patriotizam dijaspore kroz ideju bosanstva.

Nekoliko minuta nakon ovog komentara lik mi replicira da sam glup i da nemam muda. Mora da se pronašao u ovom o čemu sam pisao. U „propalom intelektualcu“ neuhljebljenom Bosancu koji je pritom pokazao i kulturu dijaloga.

Šta reći? "I nepismenost je slična smrti!”. Nepismen ne zna da je nepismen, drugima je teško. A što se tiče muda? Zajebi sad kulturu dijaloga, povukao si me za jezik. Nurija dragi, star si i neugledan. Ti bi da mi ih vidiš!? Ne pokazivao ti ih ja, nisam gey.

I zato, udri brigu na veselje! Ja sam ja, Jeremija...

Live iz doma Pivic. Ovo je Balkan, Balkan hop, hop... Ja sam ja „Jeremija“ prezivam se... :)

Posted by Muhamed Pivić on 31. prosinca 2015

1 komentar:

  1. Predrag Zivkovic Tozovac
    Jeremija


    Ja sam ja Jeremija
    prezivam se Krstic
    selo mi je Toponica
    drvena mi dvokolica
    sluzio sam stari kadar artiljerija

    Ja sam ja Jeremija
    prezivam se Krstic
    imam sito i karlicu
    imam zenu vracaricu
    sluzio sam stari kadar artiljerija

    Ja sam ja Jeremija
    prezivam se Krstic
    imam njivu i livadu
    vodenicu valjanicu
    sluzio sam stari kadar artiljerija

    Ja sam ja Jeremija
    prezivam se Krstic
    vise kuce prijerica
    preko plota udovica
    sluzio sam stari kadar artiljerija ... https://www.youtube.com/watch?v=WhhFYDdczNs

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...