petak, 22. siječnja 2016.

Nisam Jugoslovenska "popišulja" nego bosanska majka!

Nakon ličnog iskustva po pitanju “slobode govora” o kojoj sam pisao na svom fejsbuk profilu rekavši kako se nameće zaključak da u našem gradu ipak postoji sloboda govora, ali samo ako ćeš govoriti ono što većina želi čuti, inače slijedi žestoka reakcija članova zajednice, čini mi se da ni u Bihaću nije ništa bolje.

Godinu dana poslije javnog obraćanja gospodinu MUSTAFI CERIĆU, bivšem reis-ul-ulemi na društvenoj mreži fejsbuk Šeherzada Delić, profesorica bosanskog jezika i književnosti suočena s prijezirom članova svoje zajednice doživjela je jedno neugodno prozivanje. Od strane onih koji bi da zabrane iznošenje vlastitog mišljenja nazvana je Jugoslovenskom "popišuljom"!!!

Naravno, ni Šeherzada nije ostala dužna.

“Nisam Jugoslovenska "popišulja" nego bosanska majka, koju su ponizili konstitutivni Bošnjaci, Srbi i Hrvati!”, odgovorila je. Majka kojoj su uništili mnogobrojne gigantske firme, škole, bolnice, institute, kulturu i rasparčali ih među sobom, pa postali kapitalistički zločinci što nam djecu rastjeruju po svijetu, penzionere izgladnjuju čekajući da naprečac pomru, a borce tjeraju na samoubistva!! To je Bosna i Hercegovina koju vi ne želite vidjeti jer se sklanjate po novoizgrađenim džamijama sa pozlaćenim kupolama! Jer klanjate namaze sa selefijama-ko biva, mi ne znamo kako se klanja! Vama je dobro što nam djeci ispiru mozgove drogiraju ih i šalju isilovcima na klanje! Mi hoćemo tvornice one što su čitav rat u Velikoj Kladuši radile, a poslije rata ih veliki Bošnjaci, hrabri bosanski sinovi zatvorili! Rasparčali, rasprodali pa za marku kupili naš znoj! Sram vas bilo!

Broj komentara: 10:

  1. Od srca se zahvaljujem nasoj Seherzadi na ovakvom odgovoru.Seherzada je olicenje postene ,otvorene i iskrene Krajiske zene,kakve nema ni cijela Bosna i Hercegovina.Nesreca nasa je sto ih nema vise ovakvih,a pogotovu muskaraca koji bi ovako otvoreno htjeli i smjeli da se upuste u borbu protiv mafijaske sprege u ovoj nasoj ojadjenoj Zemlji.

    OdgovoriIzbriši
  2. B O S A N K A M A J K A

    Tko 'no hrabro planinom korača,
    I nosi bremu vode sa izvora,
    Zato što voli, a ne što mora,
    Jer tako svojoj svoj dug vraća?
    Bosanka majka!
    Tko se ono prvi ustaje,
    I sprema svojti doručak topao,
    Svima; tko krave napasa i tko je kopao,
    Tko je zaslužio više, a i tko manje?
    Bosanka majka!
    Tko 'no pred blagdan mete golete,
    Kako se svijet ne bi rugao,
    Tko se po stoti put prvi digao,
    Pazeć' da ptići na vrijeme polete?
    Bosanka majka!
    Tko to srcem štiti kurvu i lopova,
    Sveudilj pred vlašću svakom,
    Kćeri i sinove – u njedra mrakom,
    Od iskona, uporno – od ab ova?
    Bosanka majka!
    Bosanska majka – kao sve majke,
    U dolini suza nisu ljudi,
    Kad' ničeg nema – ima grudi,
    Ljubav je njena proljetna bajka.
    Stjepan Lučić

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne razumijem !? Ubismo se od dokazivanja kako smo tolerantni, kako hocemo da gradimo gradjansku drzavu u kojoj su svi jednaki po pravima bez obzira na etnicke, vjerske, polne, starosne,.. razlike a u isto vrijeme se distnciramo i omalovazavamo pojedince i citave etnicke zajednice samo zato sto su Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji,.. Cak se ni medjusobno ( a ponajvise Bosanci ) ne mogu sloziti ili se slazemo k'o rogovi u vreci !? Pa o kojoj to drzavi "popisulji" govorite g. Seherzada. Onoj iz hiljadu i jedne noci !?

    OdgovoriIzbriši
  4. Svaka čast poštovana Seherzada, kako ste ovo dobro odgovorili i veoma hrabro.
    Smeće od današnjice, to je sta imamo. Žalosno
    Kapa dole 👑

    OdgovoriIzbriši
  5. Šteta što nema još vise ovakvih hrabrih osoba kao što je Šeherzada, jer tad ovi vlastodršci bi se sasvim drugacije ponasali i imali bar malo vise normalnog razuma.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cista i postena bosanska zena,majka,feministkinja,borac za ljudska prava i pravedniju nam zajednicku drzavu Bosnu i Hercegovinu.Odjebite nacionalisti od ovog Unskog i Krajiskog Bisera.Veliki respekt gosp. Seherzada.

      Izbriši
  6. Ja ne kontam sta ova baba hoce.Da nema dzamija,da nema Bosnjaka, da se prestane klanjati i da joj se omoguci polozaj barem nacelnicki.To se da jedino izvuci iz svo ove njene price.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zena na svom mjestu,govori istinu bravo i podrzavam!

    OdgovoriIzbriši
  8. Cista i postena bosanska zena,majka,feministkinja,borac za ljudska prava i pravedniju nam zajednicku drzavu Bosnu i Hercegovinu.Odjebite nacionalisti od ovog Unskog i Krajiskog Bisera.Veliki respekt gosp. Seherzada.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...