ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Zašto se SDA Zenica ograđuje od koncerta u čast rahmetli Alije Izetbegović?

Obzirom da mi je proslijeđeno saopštenje za javnost iz Udruženja „Sevdalinko pjesmo najmilija”,potpisano od strane predsjednika Osmana Jaganjca red je da ga objavim i pokušam objasniti o čemu se radi.

Nakon što se Opštinska organizacija SDA Zenica ogradila od koncerta "posvećenog osnivaču i prvom predsjedniku SDA, rahmetli Aliji Izetbegoviću " u Areni Zenica i najoštrije osudila istup organizatora ocijenivši da je krajnje neumjesno da se neke osobe obraćaju institucijama sa zahtjevom za finansijsku pomoć, reagovale su i te “neke osobe”.

Naime, iz Udruženja „Sevdalinko pjesmo najmilija“ stiglo je saopštenje da se 26. 12. 2015. godine zaista organizuje koncert tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke pod nazivom „Bosna u srcu i duši“ kazavši kako je koncert posvećen osnivaču SAVREMENE Bosne i Hercegovine Predsjedniku Aliji Izetbegoviću.

U saopštenju se između ostalog kaže da nijedan nivo vlasti nije pomogao ovaj projekt na bilo koji način i zato mole političare kojima bi takva aplikacija smetala da objasne za šta se troše sredstva za kulturu, jer su u ovom slučaju jasno rekli da ih neće odobriti za projekte koji baštine bosansku kulturu i tradiciju.

Također, nisu im jasni stavovi pojedinih političara koji smatraju da bi Predsjednika Izetbegovića trebalo gurnuti u zaborav.

Podsjećam, prema nedavno upućenom saopštenju za javnost od strane Opštinske organizacije SDA Zenica rečeno je kako “iza organizacije ovog koncerta ne stoji niti porodica rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, a ni Centrala SDA”, te su najoštrije osudili ovakve istupe organizatora, smatrajući ih grubom zloupotrebom lika i imena Alije Izetbegovića.

Na osnovu svega navedeg da se zaključiti da Opštinska organizacija SDA Zenica smatra da osim porodice jedino oni imaju pravo na “iskorištavanje” lika i imena Alije Izetbegovića!?

Ako ste kojim slučajem preko vikenda vidjeli da članovi Opštinske organizacije SDA Zenica kidaju plakate sa slikom rahmetli Alije Izetbegović ne brinite, u pitanju je "nesporazum", a zašto se SDA Zenica ograđuje od koncerta u čast rahmetli Alije zaključite sami.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...