Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 20. prosinca 2015.

Jeste li znali koja je glavna osobina Balkanaca?

Vazda mi govore kako sam pesimista, vidim sve crno, ne vidim svjetlo u tunelu isl.stvari. Ne, ne možete mi to spočitavati, nemojte mi reći da nisam optimista. Ja nisam ni slutio da će se desiti isti “slučaj” prije i poslije koncerta Lepe Brene u Zenici kao što se desilo prije i poslije oktobarskog koncerta u beogradskoj “Kombank Areni”!

Dakle, isti ili vrlo slični komentari nisu viđeni od kada je Dino Merlin gostovao u Beogradu.... nisam ih tada komentarisao jer se radilo o drugoj državi. Prepustio sam da ljudi iz te države osude svu tu mržnju iznešenu tokom izvještaja o spektakularnom koncertu Dine Merlina u “Kombank Areni” koja je na nesreću mrzitelja ljudskog roda, okupila 20.ooo ljudi. Spektakularan koncert u Beogradu, uglavnom riječi su hvale svih posjetilaca nakon održanog koncerta. Spektakularan koncert u Zenici, 6.5oo ljudi...

Međutim, hrišćanska imena koja su sijala mržnju po Srbiji zamijenila su bošnjačka sijajući istu po Bosni. Toliko mržnje od strane fejsbuk korisnika s bošnjačkim imenima nisam vidio od Vučićeve posjete Srebrenici kada su umjesto komentara koristili starovjekovno zaostalo oruđe “kamen”.

Kreteni i krvoločne životinje, idioti retardirani s ugrađenim spermatozoidima zla, prvo se upitajte ko vam ih je ugradio, čiji DNK nosite, možda je baš od onog na koga pljujete, a onda se pokoljite međusobno čak i ako utvrdite da ste braća. Njen najveći "grijeh" je to što je u ratu pjevala i radila ono što je po zanimanju. Pitate li se da li je morala? Živite u zemlji paradoksa, osuđujete nju što je pjevala (radila svoj posao,“morala”), a plačete ko pi*ke i žalite Bošnjaka "na onoj strani" nakon njegovih izjava da je u ratu morao ovo ili ono.

Odgovor na pitanje iz naslova teksta kao i suština teksta možda vam se neće svidjeti. Odgovore na ovakva ponašanja i ovakve osobine još uvijek nisu pronašli ni najveći psiholozi a kamoli trideset drugi vijećnik, ali ipak, pokušat’ ću.

Vaše porijeklo (i jednih i drugih) i vaši postupci najbolje govore o vama samima. Možda će zvučati generalistički, ali poslije primitivizma i inata, vaša mržnja izgleda kao glavna osobina Balkanca.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi