Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 10. listopada 2015.

Zašto se u Bosni ne može rahat umrijet?

Da li je zaista došlo do zloupotrebe Kur’ana? Navodno se počeo koristiti za sve, samo ne za ono čemu je namijenjen. Pitanje kojim se bavio administrator portala direktno-24h.info/ učinilo mi se veoma interesantnim i zato ga prenosim.

U nastavku, saznajte zašto se u Bosni ne može rahat umrijet.

... Plaćate ukopno mjesto, plaćate hodžu za dženazu, plaćate Tehvide, Sale i druge stvari iako te hodže primaju platu i dužni su to raditi besplatno.

I kad ne platite hodža neće da vam dođe na dženazu.

Njega treba odmah istjerat iz džemata i oduzet mu svu imovinu jer je Kjafir po Kuranu.

Islamska zajednica dere novac i sa Budžeta a i od donacija i još vas pljačka a vi tim plaćanjem učestvujete u Haramu koji nije Svetom knjigom propisan nego ga je neko izmislio i naveo vas da vjerujete da se to mora tako.

Kako jedan hodža može odraditi 5 Hatmi na dan i to naplatiti 1500-2000 km pored plate koju prima u IZ?

Takav hodža je veći nevjernik od onih koji pokušavaju uništiti Islam.

Isto je i u drugim vjerama ali se fokusiramo na Islam jer vidimo toliko prepiranja oko nekih stvari. Kako mi uopšte nekome možemo da govorimo išta kad učestvujemo u jednom od najvećih grijehova plaćajući nešto što je Svetom knjigom navedeno da mora biti džaba. Postimo cijeli Ramazan da nas komšije vide a za Bajram idemo po kafićima i diskotekama i opijamo se do besvijesti. Islamska zajednica i bez vašeg novca ima svoje finansiranje iz arapskog svijeta, dobrovoljnih donacija i budžetskih izdvajanja.

Dolazimo do zaključka da je cijela IZ pokvarena kapitalistička mašina koja samo guli građane a hodže nam imaju naveće vile i kuće u džematima. Kažu moraš platit za Jasin pa ti ga puste na traci a to je jedan od velikih grijehova jer bolje da ga pročita i prouči neko ko i nezna toliko ali sam i tako učini veliko djelo po Kur’anu nego da plaća za to.

Isto tako Islamsku zajednicu vode neki od najvećih kriminalaca u BIH kao Hasan Čengić koji vas uče da su ove stvari ispravne a vi ih slušate kao stado ovaca dok oni na vama ubiru ogroman novac.

Četeresnica je veliki grijeh isto kad neko umre a to se kod nas radi i cijeli ovaj haram oko plaćanja je samo tradicija koju je pokrenuo neki kapitalista jer je trgovina vjerom i vjerskim stvarima djelo za koje se gori u vječnoj vatri.

Na kraju dolazimo do zaključka da je 90 posto Hodža u BIH Kjafira koji sjede u prvim redovima na političkim skupovima a vama govore načela Islama koja su daleko od Svete knjige.

Nadamo se da će te svatiti koliko ste uključeni u grijeh plaćajući ove stvari i da će te tako početi da ih bojkotujete a hodže koje žele da vam ovo naplate istjerate iz svojih džemata jer takvi vode džemate u propast

Istinu je rekao uzvišeni Allah. Teško se onome ko sa pravog puta skrene i svoju vjeru proda za kapitali a još teže će biti onima koji ga u takvom djelu slijede. Ja sam onaj koji vam je objavu poslao i uputu dao i meni treba da se klanjate i Kuran slijedite.

Sve što smo gore napisali možete provjeriti u Svetoj knjizi i Hadisima S.A.V.S i tako možda prestanete da pratite lažne portale i medije koji vam ispiraju mozak Islamom koji nije ispravan samo da bi zaradili na vama.

Izvor: http://direktno-24h.info/ Bhmagazin.org (dr.mr.A.S)


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.