subota, 10. listopada 2015.

Zašto se u Bosni ne može rahat umrijet?

Da li je zaista došlo do zloupotrebe Kur’ana? Navodno se počeo koristiti za sve, samo ne za ono čemu je namijenjen. Pitanje kojim se bavio administrator portala direktno-24h.info/ učinilo mi se veoma interesantnim i zato ga prenosim.

U nastavku, saznajte zašto se u Bosni ne može rahat umrijet.

... Plaćate ukopno mjesto, plaćate hodžu za dženazu, plaćate Tehvide, Sale i druge stvari iako te hodže primaju platu i dužni su to raditi besplatno.

I kad ne platite hodža neće da vam dođe na dženazu.

Njega treba odmah istjerat iz džemata i oduzet mu svu imovinu jer je Kjafir po Kuranu.

Islamska zajednica dere novac i sa Budžeta a i od donacija i još vas pljačka a vi tim plaćanjem učestvujete u Haramu koji nije Svetom knjigom propisan nego ga je neko izmislio i naveo vas da vjerujete da se to mora tako.

Kako jedan hodža može odraditi 5 Hatmi na dan i to naplatiti 1500-2000 km pored plate koju prima u IZ?

Takav hodža je veći nevjernik od onih koji pokušavaju uništiti Islam.

Isto je i u drugim vjerama ali se fokusiramo na Islam jer vidimo toliko prepiranja oko nekih stvari. Kako mi uopšte nekome možemo da govorimo išta kad učestvujemo u jednom od najvećih grijehova plaćajući nešto što je Svetom knjigom navedeno da mora biti džaba. Postimo cijeli Ramazan da nas komšije vide a za Bajram idemo po kafićima i diskotekama i opijamo se do besvijesti. Islamska zajednica i bez vašeg novca ima svoje finansiranje iz arapskog svijeta, dobrovoljnih donacija i budžetskih izdvajanja.

Dolazimo do zaključka da je cijela IZ pokvarena kapitalistička mašina koja samo guli građane a hodže nam imaju naveće vile i kuće u džematima. Kažu moraš platit za Jasin pa ti ga puste na traci a to je jedan od velikih grijehova jer bolje da ga pročita i prouči neko ko i nezna toliko ali sam i tako učini veliko djelo po Kur’anu nego da plaća za to.

Isto tako Islamsku zajednicu vode neki od najvećih kriminalaca u BIH kao Hasan Čengić koji vas uče da su ove stvari ispravne a vi ih slušate kao stado ovaca dok oni na vama ubiru ogroman novac.

Četeresnica je veliki grijeh isto kad neko umre a to se kod nas radi i cijeli ovaj haram oko plaćanja je samo tradicija koju je pokrenuo neki kapitalista jer je trgovina vjerom i vjerskim stvarima djelo za koje se gori u vječnoj vatri.

Na kraju dolazimo do zaključka da je 90 posto Hodža u BIH Kjafira koji sjede u prvim redovima na političkim skupovima a vama govore načela Islama koja su daleko od Svete knjige.

Nadamo se da će te svatiti koliko ste uključeni u grijeh plaćajući ove stvari i da će te tako početi da ih bojkotujete a hodže koje žele da vam ovo naplate istjerate iz svojih džemata jer takvi vode džemate u propast

Istinu je rekao uzvišeni Allah. Teško se onome ko sa pravog puta skrene i svoju vjeru proda za kapitali a još teže će biti onima koji ga u takvom djelu slijede. Ja sam onaj koji vam je objavu poslao i uputu dao i meni treba da se klanjate i Kuran slijedite.

Sve što smo gore napisali možete provjeriti u Svetoj knjizi i Hadisima S.A.V.S i tako možda prestanete da pratite lažne portale i medije koji vam ispiraju mozak Islamom koji nije ispravan samo da bi zaradili na vama.

Izvor: http://direktno-24h.info/ Bhmagazin.org (dr.mr.A.S)


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...