subota, 17. listopada 2015.

„Tolerancija u Bošnjaka“!

Možemo ih pljuvati, psovati i osuđivati do besvjesti, oni nas neće čuti. Tek po neki redovni čitalac bloga trideset drugi vijećnik pročitat će ovaj tekst a da li će se složiti s istim i to je neizvjesno. Nismo svi istog razmišljanja. Nebitno, nešto mi se neda spavat' pa rekoh da napišem riječ-dvije.

Manje-više svima je jasno da je za produženje krize u Bosni i Hercegovini kriva politička elita koja je fokusirana na zadržavanje privilegija kao i njihova, većinom po javnim preduzećima, zaposlena glasačka mašinerija.

Naravno, kad se spuste tenzije oko Izraela, Turske, Palestine, Sirije i svih tih migranata i izbjeglica onda dolaze na red najnoviji zvižduci na himnu BiH, negiranje države, isticanje zastave s ljiljanima itd.itd.

Čitam komentare na neki tekst o javnoj tribini, oliti „kongresu Bošnjaka“, koji je imao za cilj objasniti građanima BiH da su nekad do 1862. god. sva tri konstitutivna naroda bili Bošnjaci! U šta ne sumnjam, da se odmah razumijemo. Bili su, pa šta, neka su.. lijepo. Međutim, napravit ću iznimku pa ću ovaj put ukratko komentirati komentar. 


Izdvojio bih jedan od mnogobrojnih „ubjeđujućih“ komentara na taj tekst za čitaoce koji ne prihvataju tu činjenicu, a koji glasi: „Josipe, koje si ti nacije kretenu, tvoju ni izmislili nisu. Blento jedan, ja sam stariji ovdje i od Grka u Grčkoj i Aleksandra Makedonskog. Ti ćeš stoko pričati o istoriji a ne znaš na koliko si mjesta šupalj!“. 

Et', to mu ga dođe za sve one koji nisu „prihvatili“, dodatno ubjeđivanje. I šta sad? Taj Josip nakon ovakvog komentara treba reć' da je Bošnjak!? Za razmišljanje pred spavanje mogu samo reći da je jednan intelektualac bio u pravu kada je rekao da bošnjacko insistiranje da ne postoje kao Srbi i Hrvati nego kao pravoslavci i katolici, kod ta dva naroda izaziva još vece neprijateljstvo i prema Bošnjacima i prema državi Bosni i Hercegovini. 

Laku noć...



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...