Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 21. srpnja 2015.

Evo zašto je u Banjaluci zatvorena ćevabdžinica »Kod Muje«!

BANJALUKA - Crvena traka i pečat na vratima - posljednjih nekoliko mjeseci slika je pojedinih kafića i noćnih klubova u Banjaluci, pišu nezavisne.

Od početka godine tržišna inspekcija ima pune ruke posla u Srpskoj. Naplaćeno je više od 350 kazni za neizdavanje fiskalnih računa, pa se u budžet slilo skoro 400.000 maraka. Inspektori poreske uprave samo tokom prošle sedmice pečat su stavili na 11 adresa.

A za ljubitelje dobrih ćevapa neprijatno iznenađenje. Jedna od najpoznatijih banjalučkih ćevabdžinica "Kod Muje", omiljena među Banjalučanima, ali i među turistima, nekoliko dana nalazi se pod ključem. Crvena traka stavljena je na jedan od objekata, i to onaj koji se nalazi u naselju Obilićevo. Upravo zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Šansu da zarade koju marku više, naročito u ljetnoj sezoni, vidjeli su mnogi. Zato inspektori vrše pojačane kontrole i sankcionišu poslovne subjekte koji ne poštuju propise. Petnaest dana zabrane rada kazna je koju izdržavaju svi koji izbjegavaju plaćanje poreza.

"Subjekti kojima najčešće utvrđujemo ovaj prekršaj su prodajni objekti u kojima se prometuju prehrambene namirnice, tekstil, konfekcija, i ugostiteljski objekti, dakle kafići, roštiljnice, bifei i slično. U ovim konkretnim kontrolama tržišni inspektori izriču novčane kazne", kaže Dušanka Makivić, portparol Inspektorata RS.

Nema više, to je to. Žao mi je ako ste pomislili da je ovo tekst na koji bi rado “svršavali”.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi