petak, 24. srpnja 2015.

Dragi moji prosvjetni radnici ukoliko mislite da vam je silovanje neizbježno, lezite i uživajte u njemu"!?

Ne znam, jebo ti sve ovo. Kad ti moraš nezaposlenom tridesetpetogodišnjaku dokazivat da je nezaposlen, pokradenom da je pokraden, ćoravom da je slijep, rospiji da je kurva.... Kad ti moraš prosvjetnog radnika i psihologa tješit jer je njegovo psiho-fizičko stanje otišlo u helać zbog konkursa jer godinama radi, a nema stalno zaposlenje. Počinje škola, svake godine se raspisuju novi konkursi i svake godine ih maltretiraju, traži im se razna uvjerenja, ovjeravanja dokumenata, a najgore od svega je što te mlade ljude obmanjuju kako je to nešto sasvim normalno.

Jeste, sasvim normalno je u nenormalnoj zemlji kao što je ova vukojebina zvana Bosna i Hercegovina u kojoj "fakultet prolaze uporni, a ne pametni". Stvarno im je frka, a vrlo dobro znam i da ih je strah. Nikad ne znaju u kojoj školi će raditi i da li će ove godine uopće raditi. Tito dragi ja budala. Ne znam kako to mogu podnositi. Zašto se ne pobune? Imam osjećaj da bi im pored svog tog školovanja trebao jedan priručnik “kako pobjediti strah od kretena koje su sami birali". Za sad, ja te knjige nemam ali možda im pomogne izjava jedne naše sugrađanke koja je pobijedila strah, sugrađanke koja je vidjevši redove u ranim jutarnjim satima iste prokomentarisala ovako.

“Dobro jutro Bosno i Hercegovino, državo lopovčina, kretenčina, korumpiranih gadova, Dodikovaca, Bakirovaca, ratnih zločinaca. Jutro je, ni zora nije ciknula 24.07.2015. sati je 03:43. Bosanska mladež i u ranu zoru hapi zlatnim kašikama što nam u amanet ostavi Alija, koja su se prenijela na Bakira, a Bakir nam ih tura u usta. Gospodo, ovo su prosvjetari koji čekaju red da ovjere milion i dvjesto dokumenata, tačno pred konkurse da bi pojeli malo sirotinjskog hljeba, čime ionako prosvjetare hrane. Jer nadležni organi (karcinogeni) nedaju da se dokumenti ovjeravaju u toku ljeta, pa onda sve u 5 dana. Jer smo takvi Supermeni. A mi ionako ovjeravamo dokumente svaki dan 'nako iz šege. Pored oduzetog dostajanstva de nas malo još koji put zviznite aščare zlatnom kašikom po glavi. Jebi ga, najlakše je završiti fakultet, nek' mi oproste oni koji su pokupavali diplome, nije nam dosta muke bilo. Ovce jedne, birajte opet fašistička govna za 4. godine”.

Tako kaže onaj koji ih se ne boji. Onaj ili ona koja svoju diplomu nije kupila. Nije je kupila i ne boji se kao ni ja ovaj koji je i nemam, a moram svojim sugrađanima otvarat’ oči i objašnjavat’ kako je ovo što im rade “silovanje”, kako to nije sex, jer ih zapravo jebu u zdrav mozak.

Stvarno ne znam zašto se ne pobune, zašto ne traže, ako već neće posao na neodređeno vrijeme da se na konkurse prijavljuju jednostavnim slanjem CV-a na adresu škole, a tek po izboru kandidata odnosno obavijesti da je kandidat primjen dostavljaju dokumente, kao u skučaju ljekarskog uvjerenja. Naravno, uz to da te iste dokumente ne moraju ovjeravat svake godine u određenom terminu kada ovoj nezasitoj bandi treba da se slije najviše novca u već osiromašene budžete.

Ne znam, stvarno ne znam, kao da se pridržavaju fraze " bivše gradonačelnice britanskog grada Čeltenhem s kojom je šokirala javnost pa se morala izvinjavati za ono što je rekla. A rekla je: “ukoliko je silovanje neizbježno, lezite i uživajte u njemu"!? Gledajući fotografiju Bosanske mladeži od 24.08.2015. u 03:43. vala baš, kao da leže i uživaju.

Dragi moji prosvjetni radnici ukoliko mislite da vam je silovanje neizbježno, lezite i uživajte u njemu"!? Lezite i uživajte, samo molim vas ne učite našu djecu da je to uživanje.

Treba li vam nešto više? Mislim da ne. Ne treba, “pametnom je i išaret dosta”!

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...