Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 5. srpnja 2015.

Dodik objasnio ko je dizao ustanke protiv fašista!?

Mediji pišu ili govore o onome što čitaoci ili gledaoci žele da čuju i vide... , Ja kad bih pisao u svrhu negativnih komentara i lajkova, obzirom da javno mnijenje u Federaciji “voli” vijesti o Miloradu Dodiku, Predsjedniku Republike Srpske, na kojeg bukvalno "svršavaju", danas bih izdvojio izjavu koju je rekao na obilježavanju 73 godine od Bitke na Kozari. Što da ne, nek bude i ovaj moj blog malo čitaniji :)

“Nisu svi muslimani bili u Handžar diviziji niti su svi Hrvati bili u ustašama, kao ni svi Srbi u partizanima. O tome se ne treba ćutati, ali ustanak nije dignut u Sarajevu”, rekao je Dodik na obilježavanju 73 godine od Bitke na Kozari koje prvi put zajednički organizuju vlade Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je naveo da današnji datum sigurno ne bi bio obilježavan da nema Republike Srpske jer se ne može očekivati da bi to organizovao Bakir Izetbegović, budući da mu je otac bio u Handžar diviziji.


Više građana koji su došli na obilježavanje 73. godišnjice bitke na Kozari udaljeno je tokom ceremonije, pod pratnjom policije, jer su pjevali partizanske pjesme u vrijeme izvođenja himne entiteta Republika Srpska.

Takvu je informaciju prenio portal Buka, a kasnije novinarima potvrdio Dražen Crnomat, aktivist iz Banjaluke, koji je bio jedan od onih koji su pjevali partizanske pjesme i koji je udaljen s mjesta obilježavanja godišnjice bitke.

Potvrdio je kako je šest osoba legitimisano, te da su jednoga od njih policajci izdvojili sa strane, jer je snimao događaj, te ga „natjerali da sve izbriše sa kamere“.

 Momku kojem su obrisali film rekli su da će ga pozvati na informativni razgovor“, rekao je Crnomat.


.... ha ya, šta'š ti pjevat na Kozari partizanske pjesme kad nisu svi Srbi bili u partizanima  Ako je bilo zabranjeno pjevat partizanske pjesme postavlja se pitanje šta se to obilježavalo i kome se davao pomen?

Izvor: http:tvk3.info/ balkans.aljazeera.net

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi