nedjelja, 21. lipnja 2015.

Vjeruje da su mu Sarajevo i Tuzla spas do kojeg neće doći!

Prije dvije godine u sklopu aktivnosti udruženja “Akcija građana”, nakon objavljene video priče o Berzadu Bijediću i njegovoj žalbi na osoblje zeničke bolnice rekli smo “Gledamo Vas, Berzad je naš sugrađanin i bit ćemo tu u svakom trenutku da izvjestimo javnost o istom ili sličnom ponašanju!”.

Iako je udruženje prestalo s objavljivanjem tih video priča, danas, nepune dvije godine poslije naš sugrađanin Berzad Bijedić (62) “opet” vidno uplašen za vlastiti život na sve načine pokušava alarmirati javnost o odnosu zeničkih ljekara naspram njega kao pacijenta.

Podsjećam, u video priči od 23. lip 2013. prema riječima Berzadove supruge, dr.Belma Pojskić joj je otvoreno rekla kako "mi nismo Švedska, da je liječenje izuzetno skupo, te kako bi u situaciji da ima 4 pacijenta sa istom bolesti Berzad bio zadnji koga bi poslala u Sarajevo radi pregleda krvnih sudova jer je "nezgodan" pacijent.

Berzad je došao u situaciju da vjeruje da su mu Sarajevo i Tuzla spas do kojeg neće doći jer ga ne žele poslati na daljenje liječenje. Naime, taj “nezgodni” pacijent, nepune dvije godine poslije tvrdi kako Harun Šestić , v.d direktor Kantonalne bolnice Zenica može da ga pošalje u Sarajevo ili Tuzlu u toku 24 sata ,ali neće.



Prema Berzadovim riječima, najmanje 20 puta je išao ljekarima u zeničku bolnicu, navodno lijeka nema, a daljnje liječenje, što se tiče Sarajeva i Tuzle nije potrebno.

“Davorka nije smjela da me primi u bolnicu zbog Hareta i Belme, ubjeđen sam da me ne žele primiti u zeničku bolnicu dok se ne pojavi gangrena”, riječi su Berzada koji na ovaj način želi alarmirati javnost.

Na ovom linku možete pogledati video priču iz 2013-te godine video priča o Berzadu Bijediću.




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...