Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 28. svibnja 2015.

Video incidenta na Kongresu SDA koji je uklonjen u nešto manje od 24 sata

Kongres SDA obilježio je i incident prilikom glasanja za potpredsjednike stranke,a video objavljen na fokusu.ba uklonjen je u nešto manje od 24 sata. Pretpostavio sam da će video biti uklonjen, a razloge za njegovo uklanjanje mogu znati samo oni koji su ga postavili.

Ponovnim objavljivanjem na blogu 32 vijećnik pretpostavljam da ću uskoro saznati te razloge .

Uzvikivali su "šta muljate", "tražit ćemo da se sve poništi", tvrdeći da su "glasali za jedne, a biraju se drugi", pišu mediji. Kako su se mogli uvjeriti novinari na licu mjesta, dio delegata je tražio da se napravi posebna grupa za nadzor brojanja. Jedna od članica je izašla za govornicu i upozorila da se ne dozvoljava posmatračima da se uvjere u regularnost brojanja glasova za potpredsjednike i zamjenika, između ostalog stoji u nekim od objavljenih tekstova sa popratnim videom loše kvalitete. Pogledajete video u trajanju od 7 min. malo boljeg kvaliteta :) 


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.