Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 1. veljače 2015.

Napustimo grad/ Напустимо град!?

Naletih na informaciju kako je nakon razbijanja prozora i ostavljanja grafita na zidovima stadiona „Bilino polje“, navodno zbog loših rezultata kluba ili općeg stanja u klubu Zenica osvanula oblijepljena ispisanim pojedinačnim imenima uprave kluba i fotografijаma gradonačelnika s kratkom porukom “LOPOVE ODLAZI”. Nisam siguran kakve veze ima gradonačelnik s upravom Nogometnog kluba Čelik ali činjenica je da je fotografija stigla i na moju adresu. No, nebitno, vrijeme će pokazati ima li ili nema te veze.... Proteklog vikenda u Banja Luci sam vidio neke zanimljive grafite na objektu i pomislih kako su nepoznati počinitelji naišli na podršku građana Banja Luke :)

Naime, tamošnje poruke sličnog su sadržaja, a da li su “osvanule” nakon zeničkih, nisam siguran :) Bilo kako bilo, fotografije su interesantne.

Pogledajte o čemu se radi :)
Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi