Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

Da li porezni dug od 15 miliona može riješiti ljekar ili za takve stvari treba direktor ekonomista?

Da li porezni dug od 15 miliona može riješiti ljekar, doktor, primarijus ili za takve stvari treba direktor ekonomista? 

Večeras je u prostorijama Gradske biblioteke Zenica održana javna rasprava o stanju Regionalne bolnice Zenica pod nazivom "Može li bolje?".

Pred nekoliko desetina prisutnih građana i nekoliko pacijenata koji nisu zadovoljni uslugama u zdravstvu „odgovorni“ za ovako katastrofalnu situaciju 
nisu izašli . Naime, nadležne institucije, pozvani direktori i drugi ljekari nisu se odazvali pozivu od strane Plenuma građana Zenica.

U Zenici nestaje interes za vođenje dijaloga i poduzimanje konkretnih radnji za bolje sutra, kako od onih koji su „odgovorni“, tako i od građana. Može li bolje? Ne može! Sa ovako ignorantskim ponašanjem, ne može.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi