Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

Da li porezni dug od 15 miliona može riješiti ljekar ili za takve stvari treba direktor ekonomista?

Da li porezni dug od 15 miliona može riješiti ljekar, doktor, primarijus ili za takve stvari treba direktor ekonomista? 

Večeras je u prostorijama Gradske biblioteke Zenica održana javna rasprava o stanju Regionalne bolnice Zenica pod nazivom "Može li bolje?".

Pred nekoliko desetina prisutnih građana i nekoliko pacijenata koji nisu zadovoljni uslugama u zdravstvu „odgovorni“ za ovako katastrofalnu situaciju 
nisu izašli . Naime, nadležne institucije, pozvani direktori i drugi ljekari nisu se odazvali pozivu od strane Plenuma građana Zenica.

U Zenici nestaje interes za vođenje dijaloga i poduzimanje konkretnih radnji za bolje sutra, kako od onih koji su „odgovorni“, tako i od građana. Može li bolje? Ne može! Sa ovako ignorantskim ponašanjem, ne može.


Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Popularni postovi