subota, 22. veljače 2014.

Video: Cirkus oko podrški određenim političarima u Zenici i Fojnici!

- Ko stoji iza podrški određenim političarima?

Piše: Muhamed Pivić, udruženje Akcija građana 


Zenica i Fojnica mogli bi ući u istoriju novokomponovanih bisera demonstracija koje su još uvijek u toku . Dok su jedni došli protestirati protiv općinske vlasti i načelnika tih općina, drugi su došli dati podršku njegovu ostanku na vlasti. 


Pravo pitanje bi bilo: ko stoji iza podrški određenim političarima? Čini se da odgovor nije teško naslutiti. Iza takvih podrški stoje svi oni koji se finansiraju iz budžeta općina, najčešći je odgovor koji se širi društvenim mrežama jer bi navodno u slučaju izostajanja te podrške bili uskraćeni za budžetska sredstva ukoliko bi isti kojim slučajem ostali na vlasti. 

"Iz Općine me mogu samo mrtva iznijeti", kazao je Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica dok se zenički načelnik potrudio oko prikupljanja potpisa sportista, sindikata, boračkih organizacija, javnih preduzeća i saopćenja za javnost vezano za istu. 

Međutim, kako stvari stoje sve više je nesporazuma oko dosadašnjih navodnih podrški u ime ovoga ili onoga. Naravno, svjedok sam još jednog takvog „nesporazuma“ kada su u pitanju boračke organizacije. Zapravo, radi se o hitnom sazivanju predstavnika tih boračkih organizacija oko potpisivanja podrške onima koji su se uplašili pritiska od strane demonstranata koji je prvih dana demonstracija, priznat ćete, bio veoma snažan.

 - Nesporazum oko podrške udruženja taksista. 

Podsjećam, u istoj informativnoj emisiji, emitovanoj 15.02.2014. ( 6-oj minuti video priloga) koju sam već demantovao kada se radi o sindikatu preduzeća u kojem radim, objavljeno je da je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović dobio podršku od udruženja taksista, što je unijelo veliku nedoumicu među taksistima ali i građankama i građanima Zenice. 

Kada se radi o navedenoj podršci, na sinoćnjem Plenumu građana Zeničko-dobojskog kantona koji je održan u Sali Bilmišće zabilježio sam i video izjavu u kojoj zenički taksista izjavljuje da oni „ ne mogu podržati čovjeka koji svaki dan prolazi pored štanda divljih taksista, odnosno čija se kancelarija nalazi 50 metara od štanda“.

Pogledajte video prilog : Izjava zeničkog taksiste: Fikret H. 






TAKSISTI ZENICE DAJU PODRŠKU RK BOSNI

nedjelja, 16. veljače 2014.

Reagovanje na lažno iznošenje vijesti i obmanjivanje građana!

Poštujem slobodu medija, slobodu govora i izražavanja ali ne mogu a da vam ne ukažem na lažno iznošenje vijesti i zloupotrebu sindikata u političke svrhe od strane lokalne televizije Zenica.

U informativnoj emisiji emitovanoj 15.02.2014. ( 6-oj minuti video priloga) obavljeno je da je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović dobio podršku sindikata Komgrada – Ze, što je apslolutna neistina, odnosno laž.

Ne želim da poričem da je to neko saopštio ili dao ali svaki iole pismen novinar s područja naše općine vrlo dobro zna ko je predsjednik sindikata pomenutog preduzeća i kod koga se nalazi pečat istog kao i to da mi ne pada na pamet takvo nešto.

Poznato je da se takve aktivnosti rade u svim javnim preduzećima i mjesnim zajednicama, ali od danas će biti poznato i do kojih granica može dosegnuti licemjerstvo tzv.novinarstva.

Radi objektivnog i tačnog informisanja tražim da se objavi ovaj demant a od televizije Zenica tražim posebni demant inače ću biti primoran podnijeti prijavu i pozvati na odgovornost za klevetu po osnovu Zakona o zaštiti od klevete.

Muhamed Pivić

dostavljeno: medijima






Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...