nedjelja, 14. prosinca 2014.

U Nacrtu Budzeta za 2015-tu nema sredstava za divlje deponije!?

Prije dva dana u velikoj sali općine u Zenici održana je prva javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Zenica za 2015. godinu koji je planiran u iznosu od 44.557.000 KM.

Prema usvojenom Planu upravljanja otpadom za period 2011-2016. godina, Općina Zenica bila je dužna sačiniti katastar divljih deponija otpada. Izrada ovog katastra je završena, a u njemu bi trebalo da stoji jasno definisane aktivnosti na uspostavi sistema upravljanja otpadom. Međutim, u Nacrtu Budzeta za 2015-tu nema sredstava za divlje deponije, a da li će ih biti nećete saznati u ovom video prilogu. Naime, u videu možete pogledati šta o tome kažu građani, a šta Fatima Vojvodić, iz službe za budžet Grada Zenica i Mubera Pezo, pomoćnik Načelnika za komunalne poslove.

Usvajanje konačne verzije budžeta očekuje se do kraja godine.

Iako su krajem 2013-te godine najavljivane slične aktivnosti u okviru implementacije projekta Podrška provedbi lokalnog ekološkog akcionog plana koji finansira EU u okviru programa IPA za okoliš i klimatske promjene podrazumijevale uklanjanje divljih deponija i selektivno skupljanje otpada te podizanje eko-svijesti naših sugrađana, divlje deponije su još uvijek tu, pored nas.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...