Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

U gradskoj biblioteci Zenica održana Javna rasprava „Može li bolje?“

U organizaciji Plenuma Zenica u večernjim satima u gradskoj biblioteci Zenica održana je Javna rasprava „Može li bolje?“ u kojoj je osim učesnika, predstavnika televizije Zenica i predstavnika Plenuma Zenica prisustvovalo i nekoliko desetina građana.

Televiziju Zenica predstavljali su Dženana Sivac , direktorica tv kuće i Sanel Hasanović, glavni i odgovorni urednik Televizije Zenica, dok je ispred Plenuma Zenica bila Meliha Bajramović, a moderator Javne rasprave  Goran Jerkić.

Cilj rasprave bio je informirati rukovodstvo televizije o zahtjevima građana, ukazivanje na nedostatak edukativnih emisija te podsticanje na dijalog o poboljšanju postojećih sadržaja informativnih emisija.

Opšti utisak prisutnih je da je pored svih problema s kojima se susreće rukovodstvo televizije s jedne strane i svakodnevni problemi građana s druge strane, neophodna saradnja i dijalog između građana i televizije.

Ako postoje pritisci na novinare i autocenzura, dalo bi se zaključiti da postoji i određena autocenzura kod samih građana. Niko ne želi pred kameru. Rijetki su oni koji svojim imenom i prezimenom stoje iza onog što kažu. Naime, neki ljudi smatraju da je dovoljno poslati anonimno pismo da bi se neki problem riješio.

Pogledajte video:Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi