petak, 19. rujna 2014.

Nije ih ni njihovo članstvo podržalo!?


Na debatni forum „Imate riječ!¨“ koji je održan u Hotelu Zenica, organizovan od strane Nacionalnog demokratskog instituta BiH u saradnji sa neformalnom grupom "Opstanak u BiH" odazvao se veoma mali broj građana. Na forumu su nastupili kandidati SDA, SDP, HDZ BiH, DF-Željko Komšić i SBB BiH, a ono što je interesantno napomenuti je činjenica da ni njihovo vlastito članstvo nije došlo da čuju programe učesnika, odnosno kandidata za Federalni parlament BiH. Pretpostavka je da ih nisu ni pozvali bojeći se reakcije iz redova sopstvenog naroda. 

Ljudi jednostavno nisu došli, a ono malo prisutnih nije bilo tu zbog političke orijentacije ili zbog njihove ljepote, nego zbog jada, bijede i nepravde koja ih je natjerala, jednostavno ne bi li svojim prisustvom i pitanjima uticali na političku svijest učesnika debate.


Jedan od bisera ili provale večeri bila je za mene jedna nova informacija koja glasi: "nije tačna informacija da SDA 20 godina drži vlast"!


 „Korupcija nije nastala juče u mom dnevnom boravku“, između ostalog, rekao je Fuad Čibukčić kandidat SBB-a za Federalni parlament, a kandidat ispred SDA, Jusuf Duraković replicirao mu je kako nije tačna informacija da 20 godina drže vlast, kako je uvijek s njima bio neko...

Na pitanja koja su upućena od strane plenumaša Zenice i od feministkinje Selme Hadžihalilović, aktivistice na zaštiti ljudskih prava nije bilo „pravih“ odgovora tako da su građani ostali poprilično (ne)zadovoljni ponuđenim programima navedenih stranaka.

Voditelj programa bio je Tomislav Đurić, urednik i voditelj „Vijesti u 7“ TV Hayat.


Pogledajte petominutni video, dio atmosfere sa sinoćne debate:

pripremio i obradio: Muhamed Pivić


1 komentar:

  1. Podijeli-Zavadi-Vladaj, pa se 20 godina PRAVDAJ! Uzimaju svi, a odgovoran - niko. I tako je bolje gram vlasti neg' sto oka pameti!

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...