Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 24. rujna 2014.

Na ulazu u Zenicu dobrodošlica!?

Ima li iko u ovoj zemlji ljudskog dostojanstva i snage reći „dosta“, „no pasaran“ (neće moći)? 


Aktuelni predsjednik HKD „Napredak“ u Zenici dozvolio je da mu se ova kulturna institucija ne vidi od politike....zašto, možda zato što što je nositelj ovog lijevog HDZ/a, bivši predsjednik.

Čelnici te podružnice su zajedno nedavno potrošili ili možda još uvijek troše nepunih 100 000 KM na obnovu krova. Stigla im donacija iz Hrvatske. Kažu kako je u bliskoj budućnosti planirana i sanacija unutrašnjosti zgrade, inastalacija, otvora , te i sam vanjski izgled zgrade tj. fasada. Fino. Da li je to počela sanacija fasade ove zgrade postavljanjem plakata za oglašavanje? Koliko su koštali ovi baneri? Jesu li oni donacija?

Dosta je neriješenih pitanja, a odgovore za sada možemo samo nagađati. Šta će reći CIK? Da li je ovo dozvolio Franjo Topić? Ipak, je on vlasnik ove zgrade „Napredak“ u Sarajevu.

Da li bi neka druga partija mogla postaviti svoj baner ili na šta bi to ličilo kada bi neke druge kulturne institucije obukle svoje političke dresove. Na cirkus, naravno, kao što u stvari i jeste.

Pitanje za odgovorne koji su osramotili ovu kulturnu instituciju ovim političkim blaćenjem. Da li ste pitali članove Napretka, inače članove SDP/a, jeli ovo uredu? Mislim da se Slobodan, Salih i Anto neće složiti s ovim.

autor teksta: 32-vijećnikNema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi