srijeda, 10. rujna 2014.

Na protestima u Begovom hanu prijetili oduzimanjem djece!

U četrnaest sati na magistralnom putu M-17 kod ulaza u naselje Begov han, stanovnici ovog naselja zaustavili su saobraćaj. Blokada magistralnog puta trajala je gotovo dva sata.

Iako su okupljeni zahtijevali dolazak načelnika općine on se nije pojavio ali su bili općinski vijećnici pa i predsjedavajući općinskog vijeća Žepče.

Blokada je jedna od aktivnosti ugroženih mještana ovog naselja majskim kišama koji nisu dobili pomoć za rješavanje problema nesreće tokom poplava.

Konstantan pritisak službenika Ministarstva unutrašnjih poslova na ljude unesrećene i prevarene je bio evidentan. U jednom trenutku čak je prijećeno i dolaskom centra za socijalni rad radi izvođenja djece na glavnu gradsku magistralu. Kao da će djeci biti veće zlo, biti na magistralnom putu negoli u mokrim kućama svojih roditelja.

Nakon blokade mještani i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova kao i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepce su u prostorijama mjesne zajednice održali sastanak gdje su dogovorene dalje aktivnosti u vidu brže raspodjele „već određene“ pomoći.

Pripremio: Goran Jerkić
Obrada: Muhamed Pivić



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...