Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Kako je SDP-ov slogan okupirao internet!

Općepoznato je da mnogi bh portali i blogovi u svojim tekstovima pokušavaju da naruše kredibilitet određene političke partije i tu zaista nema ništa čudno. 

Predizborna kampanja je počela i može se očekivati da će biti ništa ni manje ni više prljavija u odnosu na prethodne. Međutim, zaista je čudno kako se neki portali obraduju nepredviđenim lapsusima i greškama kolega iz suparničkog tabora.

Naime, radi se o reklami, odnosno sloganu „Ujedinjeni na pravom putu“ koji dolazi na većinu portala i blogova koji koriste Googleove oglašivačku mrežu “Adsense”.


 Iz tog razloga se i SDP-ov slogan našao na skoro svim portalima i blogovima koji koriste tu oglašivačku mrežu, a naši „zli“ novinarčići su jedva dočekali da objave vijest kako recimo „Avaz“ reklamira svog političkog protivnika SDP da bi potom saznali da se zapravo i na njihovom portalu nalazi isti oglas da bi potom istu vijest  povukli.  :)Iako Google dozvoljava blokiranje oglasa prema određenim URL-ovima pretpostavka je da većina portala nije blokirala oglase. Zašto? Jednostavno, zato što je kod nas sve na prodaju, zato što smo takav narod da bi prodali i svog ćaću radi vlastite koristi.

Isti slogan našao se i na mom blogu ispod teksta vezano za zapošljavanja u Zavodu zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, u kojem se kritikuje direktor ZZO ZDK-a Senaid Begić, odnosno optužuje da ih vrši bez javnog konkursa :) a naći će se i ispod ovog jer se spominje navedeni slogan i navedena stranka :))


1 komentar:

Popularni postovi