Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

utorak, 5. kolovoza 2014.

Nisu im odgovorili zato što ne znaju strane jezike ili zbog nečeg drugog!?

ISKOS, nevladina organizacija koju promovira jedan italijanski sindikat proteklog vikenda posjetila je naselja Topčić polje i Šeriće, područja koja su pogođena klizištima i poplavama. 

Prema podacima člana jedne nevladine organizacije iz Zenice, ova italijanska ekipa je prije polaska za našu zemlju poslala pismo namjere vlastima ZDK-a ali ni nakon dva mjeseca čekanja nisu dobili odgovor na postavljena pitanja. 

Nisu im odgovorili zato što ne znaju strane jezike ili zbog nečeg drugog, samo oni znaju. 

Ipak, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa nevladinom organizacijom „Lotos“ u Zenici uspjeli su prikupiti dovoljno podataka prije nego su mobilizirali svoju organizaciju da krenu put Bosne i Hercegovine. 

Pogledajte video: 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.