Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 5. kolovoza 2014.

Nisu im odgovorili zato što ne znaju strane jezike ili zbog nečeg drugog!?

ISKOS, nevladina organizacija koju promovira jedan italijanski sindikat proteklog vikenda posjetila je naselja Topčić polje i Šeriće, područja koja su pogođena klizištima i poplavama. 

Prema podacima člana jedne nevladine organizacije iz Zenice, ova italijanska ekipa je prije polaska za našu zemlju poslala pismo namjere vlastima ZDK-a ali ni nakon dva mjeseca čekanja nisu dobili odgovor na postavljena pitanja. 

Nisu im odgovorili zato što ne znaju strane jezike ili zbog nečeg drugog, samo oni znaju. 

Ipak, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa nevladinom organizacijom „Lotos“ u Zenici uspjeli su prikupiti dovoljno podataka prije nego su mobilizirali svoju organizaciju da krenu put Bosne i Hercegovine. 

Pogledajte video: 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi