nedjelja, 15. lipnja 2014.

Nakon mjesec dana neki su po prvi put dobili pomoć?!

Općina Maglaj. Dok jedni pljačkaju donacije ili čekaju povoljan momenat i početak predizborne kampanje da bi počeli sa podjelom humanitarne pomoći po kriteriju, „svoj svome“ ili glasajte za nas, drugi samoorganizovano kreću put ugroženih područja. Prvi nisu vrijedni spomena, a drugi su: građanke i građani - humanitarci, plenumaši i pripadnici „Omladinske radne brigade“ Zenica.... “Stanje je još uvijek katastrofalno, mnogi nemaju ni dušeka na koji bi legli, a mnogo dana je prošlo,mnogo konvoja došlo“, kazala je Sandra Planinčić jedna od učesnica podjele humanitarne pomoći našim ugroženim građanima općine Maglaj.

Iskoristivši priliku, u ime ugroženih građana zahvalila se Ahmed-u Husagić-u iz Austrije, Mensuri Doglod, ekipi iz Kaknja i ekipi iz Zenice koji su pomogli da paketi odu u Donje Bradiće, Bijelu Ploču, Savića dom, First i Liješnicu. 


Sandra na kraju ističe kako je uručeno i 300 dolara (3x100) socijalno ugroženima porodicama, koje su išle preko Mensure Doglod, a čovjek koji je donirao jeTalić Hadžo iz Njujorka.

Irfan Mehić iz Kaknja je kazao kako je u saradnji sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba - Međunarodnim Forumom Solidarnosti „Emmaus“ u subotu 14.06.2014.god. podjeljeno 200 paketa pomoći na širem području općine Maglaj.
- Nakon mjesec dana od poplava, mogu vam reći da Maglaj, danas, mnogo bolje i čišće izgleda. Humanitarne akcije podjele paketa nastaviti i u narednom periodu.

Pogledajte video:


snimatelj: Goran Jerkić
obrada: Muhamed Pivić

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...