četvrtak, 19. lipnja 2014.

Ljutnja i ogorčenost na rođenu sestru, državu, sistem i UKC TUZLA i dalje traje



Jasminka Halilović ne prestaje s prozivkama JZU UKC TUZLA optužujući ih za neprirodnu smrt majke, za koju tvrdi da je prikrivena nezakonitim i sumnjivim djelovanjem. Krajem marta prošle godine ulice Tuzle osvanule oblijepljene plakatima/pismima PAŽNJA – DA LI ZNATE PORED KOGA ŽIVITE? sa popratnim tekstom o odricanju sestre zbog  pohlepnog pohoda na majčinu imovinu: 2 (dva) stana, vikend kuća (?), novac u velikom iznosima”  o čemu je pisao i portal doznajemo.com.

Danas se navršava 5 godina od smrti Halilović Devlete a ljutnja i ogorčenost na sestru, državu, sistem i UKC TUZLA  i dalje traje. 

Putem e-maila dobio sam pismo od Jasminke Halilović koje prenosim u cijelosti bez izmjena:



IN MEMORIAM

5 GODINA

Halilović Devleta

(19.06.2009-19.06.2014)


Draga Mama,

pet godina je od kako si otišla iz ovog života.

Ne znaš da si umrla neprirodnom smrću, prikrivenom nezakonitim i sumnjivim djelovanjem JZU UKC TUZLA, Bolnica Gradina, Trnovac bb, pod čijim Te pokroviteljstvom zaposlenica te ustanove, dr. Džambić Lejla, anesteziolog, samovoljno „liječila“na nepropisnom hirurškom odjeljenju intenzivne terapije, ni na jednom Tvom medicinskom dokumentu ne potpisavši se, mudro i monstruzno prepustivši potpisivanje svojim kolegama, podmećući im da oni budu odgovorni za nezakonitost u proceduri oko Tvog „liječenja“ i Tvoje smrti, koju su neargumentovano proglasili prirodnom, smišljeno spriječivši obavljanje obavezne obdukcije manipulišući potpisom člana ŠIRE porodice, koji je, „slučajno“, Tvoj unuk, a, „slučajno“, i sin pomenute zaposlenice JZU UKC Tuzla, dr. Džambić Lejle.

Po navodima JZU UKC TUZLA, Tvoju smrt je konstatovao dr. Hadžagić Haris; sjećam se sa kakvim si ga uvažavanjem i privrženošću pominjala! Međutim, u medicinskom dokumentu Tvoju smrt je ustanovio drugi doktor, tako da je jasno da je Tvoj omiljeni dr. Hadžagić svjesno prihvatio odgovornost na sebe, a radi zaštite mračnih interesa kolegice dr. Džambić Lejle.

Jasno je da je JZU UKC TUZLA smišljeno izbjegao i spriječio OBAVEZNU zakonsku obdukciju, kojom se JEDINO može utvrditi da li je smrt prirodna ili ne, te je zakonski neprihvatljiva proizvoljna konstatacija JZU UKC TUZLA da je Tvoja smrt bila prirodna. Da JZU UKC TUZLA nije poštovao proceduru dokazuje i njegovo manipulisanje medicinskim dokumentom, koji je nedozvoljeno ponudio na potpisivanje članu ŠIRE PORODICE, svjestan da zahtijevati neprovođenje OBAVEZNE obdukcije može isključivo član UŽE PORODICE, a po osnovu relevantnog zakona.

U Tvojoj medicinskoj dokumentacijiJZU UKC TUZLA nigdje ne navodi ključni podatak o tome ko je utvrdio Tvoju smrt, očigledno JZU UKC Tuzla taj bitan podatak smatra nevažnim.

Ne znaš o tim okolnostima, a pitam se da li bi bilo dobro da znaš s obzirom na to da si prilikom našeg vaspitavanja zabranjivala laž, dok je istina sada suprotna. Jer, sve oko Tvoje smrti, koja je bila planirana, obavijeno je lažju i prevarom, čak je dr. Džambić Lejla, nakon Tvoje smrti izjavila da je Tebe pripremala godinu dana za smrt. Da li si Ti bila svjesna takvog njenog ponašanja i zar si prepustila toj dr. Džambić Lejli da realizuje svojmonstruozni plan i da takvu izuzetnu osobu kao što si Ti, pod zaštitničkim krovom liječničke ustanove, lažno liječi i smišljeno doprinese Tvom kobnom kraju.

A odgovor na zašto je poznat. Dr. Džambić Lejla je ostvarila svoj zločinački plan zbog niskih njenih pobuda i bezrazmjerne gramzivosti i pohlepe. Da, u to ne bi povjerovala da je razlog za Tvoju neprirodnu smrt Tvoja imovina. Pitam se da li bi bilo dobro da znaš istinu koju si uvijek cijenila, jer ona je ovog puta jeziva, prije svega zbog toga što je dr. Džambić Lejla Tvoja kćerka.

Već petu godinu, državni pravosudni organi ignorišu nepobitne dokaze o zločinu izvršenom naočigled kolegijuma hirurškog odjeljenja JZU UKC TUZLA, a sve zbog njihove neraskidiveuzajamnesprege.

Ovaj zločin nije teško rasvijetliti, niti je teško razotkriti njegove počinioce, JZU UKC TUZLA i više lica u njemu,koji moraju biti sankcionisani, za svjesne ili nesvjesne antihipokratske postupke u vrijeme bolničkog tretmana, koji je za Tebe bio koban.

Voli Te kćerka Jasminka.






IN MEMORIAM

HALILOVIĆ DEVLETA

PET GODINA

(19.06.2009-19.06.2014)

Prije tačno pet godina na nepropisnom hirurškom odjeljenju intenzivne terapije Javne zdravstvene ustanove Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli usljed nemara i nesavjesnog liječenja zaposlenika tog odjeljenja, umrla je neprirodnom smrću pacijentica Halilović Devleta, moja mama.

Sjećanje na nju, uz svu ljubav i poštovanje, pomiješano je sa ogorčenošću zbog nehumanog načina na koji je otišla iz ovog života, što svakako obavezuje na istrajnost u rasvjetljavanju istine oko njene zagonetne smrti.

Volim Te, mama!

Tvoja kćerka Jasminka




ИН MEMOРИAM

ХАЛИЛОВИЋ ДЕВЛЕТА

ПЕТ ГОДИНА

(19.06.2009-19.06.2014)

Прије тачно пет годинана непрописном хируршком одјељењуинтензивне терапије Јавне здравствене установе Универзитетског клиничког центра у Тузли усљед немара и несавјесног лијечења запосленика тог одјељења, умрла је неприродном смрћу пацијентица Халиловић Девлета, моја мама.

Сјећање на њу, уз сву љубав и поштовање, помијешано је са огорченошћу због нехуманог начина на који је отишла из овог живота, што, свакако, обавезује на истрајност у расвјетљавању истине око њене загонетне смрти.

Волим Те, мама!

Твоја кћерка Јасминка



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...