Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 14. lipnja 2014.

Državi u kojoj živimo pripala je gorka titula prvaka u kategoriji - najviša stopa nezaposlenosti!

Od svih država koje u Brazilu učestvuju na Svjetskom prvenstvu u fudbalu najveći procenat nezaposlenosti je u BiH!

„Najgore što narod može da zadesi jeste kuga, a odmah poslije toga je nezaposlenost" rekao je Slavko Čamber, predsjednik Udruženja nezaposlenih Banjaluka za nezavisne novine.

On kaže da niko ne zna do kada će oni koji nemaju posla ćutati i trpjeti.

Ugledni list "The Wall Street Journal" je u raznim segmentima, koji se ne tiču najvažnije sporedne stvari na svijetu, rangirao 32 zemlje čiji se fudbaleri bore za medalju, a državi u kojoj živimo pripala je gorka titula prvaka u kategoriji - najviša stopa nezaposlenosti.

Na putu do neslavnog zlata, BiH je sa nominalnom vrijednošću nezaposlenosti, koja iznosi 44,3 odsto, porazila Ekvador, Ganu, te Španiju, a zatim je finale "odigrala" sa Kamerunom i tu je odnijela još jednu bolnu pobjedu i time osvojila prvo mjesto.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi