Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 18. lipnja 2014.

Cement i beton za najugroženije gradove

U moru loših stvari koje se odigravaju lijepo je pročitati kako ima poslodavaca koji znaju šta je solidarnost i humanost, da ima i onih koji misle na malu raju.

Naime, u okviru tradicionalne manifestacije, Dan otvorenih vrata, koja se održava u subotu, 21.6.2014. godine sa početkom u 10:00 sati, Tvornica cementa Kakanj će iz svojih pogona uputiti konvoj humanitarne pomoći u cementu i betonu u područja najviše pogođena nedavnim poplavama, kao prvu pomoć građanima u saniranju ugroženih stambenih objekata. Cement će biti upućen u Zenicu, Zavidoviće, Maglaj, Doboj i Šamac, da putem gradskih organa bude podijeljen onima kojima je pomoć najpotrebnija. Beton koji proizvodi TBG BH, kćerka kompanija TCK, biće upućen u sanaciju potpornog zida putne komunikacije u naselju Dubovo Brdo pored Kaknja.

U maju ove godine, dioničari i Uprava TCK donijeli su odluku da izdvoje ukupno 500.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu. Dio sredstava već je usmjeren na donatorske račune entitetskih vlada, a drugi dio će biti usmjeren lokalnim zajednicama i krajnjim korisnicima. U TCK vjeruju da će ova pomoć barem djelimično riješiti probleme ugroženih građana, a TCK će i dalje pažljivo pratiti razvoj situacije, pomagati onima kojima je najpotrebnije i uputiti pomoć kada krenu konkretni projekti obnove objekata i infrastrukture.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi