utorak, 20. svibnja 2014.

Zašto Opštinskom štabu Civilne zaštite Zenica smeta prihvatilište „Papirna“?

Kako saznajemo od predstavnika kulturno umjetničkog društva „Bosnia Folk“ iz Zenice Kantonalni štab Civilne zaštite je otvorio i označio njihov prostor kao prihvatilište dok je Općinski štab Civilne zaštite to osporio i zatvara isti. Zašto? Šta se krije iza zatvaranja prihvatilišta „Papirna“? Da li time Općinski štab Civilne zaštite pokušava preuzeti kontrolu nad humanitarnom pomoći koja se očekuje iz evropskih zemalja?

Ljudi ne žele ići u kasarnu! Zašto? Šta se sve dešava oko kulturno umjetničkog društva „Bosnia Folk“ iz Zenice i prihvatilišta „Papirna“?

„Prijete nam da ako odemo iz kasarne nećemo imati veze sa Crvenim križom“, kazala je jedna od evakuisanih sa područja Bistričaka. Evakuisani stanovnici su evidentirani i poslati u zeničku kasarnu a volonteri kulturno umjetničkog društva „Bosnia Folk“ su za njima poslali osnovne potrepštine. Međutim, te potrepštine nisu stigle na odredište. Gdje su potrepštine koje su iz Bosnia folka poslate za evakuisanim stanovnicima u zeničku kasarnu i dali se zaista radi o brizi predstavnika vlasti za evakuisanim građanima ili je posrijedi nešto treće?

Pogledajte video nebi li saznali šta se krije iza zatvaranja prihvatnog centra „Papirna“.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...