Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 27. svibnja 2014.

Video: Topčić polje nakon katastrofe, prijatelji pomažu prijateljimaUdruženje pčelara, odnosno prijatelji pomažu prijatelju. Kuća u Topčić polju preplavljena je nanosom zemlje. 

Humano, čovječno. Nema države u međuljudskim odnosima.


Pogledajte video i saznajte šta kažu ovi ljudi za svoje političare.
Snimatelj: Goran Jerkić

Obrada: Muhamed Pivić


1 komentar:

  1. Imalo bi se stosta reci o svima nama. A narocito o vlastitoj neodgovornosti, nebrizi. Ako se vec nesto mora mijenjati, to je u prvom redu nas odnos prema sebi, drugima i okolini u kojoj zivimo. Najgore je mijenjanje radi mijenjanja, poslije cega se ''ono prije'' samo nastavlja, ponavlja. Strasno je da nas treba prvo nesreca da zadesi, pa da dodjemo do pameti! A jos strasnije, ako i tu nesrecu brzo zaboravimo, govoreci ono ''Valjda vise nece!''... HOCE! HOCE! H O C E !!

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi