Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

utorak, 6. svibnja 2014.

Prosvjetni radnici, štrajk i plenum građanki i građana!

Prema pisanju medija, Sindikati prosvjetara ZD kantona najavili su generalni štrajk za 18.maj. Blizu 5.500 uposlenih u osnovnim i srednjim školama ZD kantona zbog nedostatka sredstava nemaju redovnu isplatu plata.

Sindikalisti, prosvjetari iz Kantona Sarajevo će navodno 21. maja stupiti u štrajk! Protestirat' će ispred zgrade Vlade KS, gdje će na taj način ukazati Vladi na to da diskriminira 6.500 prosvjetnih radnika u Kantonu.

Ni sami prosvjetari izgleda nisu u stanju dogovoriti jedinstveni datum pobune, datum kada bi eventualno tražili i dobili ono što im po zakonu pripada.

Međutim, interesantno je šta kažu o plenumu građanki i građana oni se ne boje? Šta kažu prosvjetari iz Zenice i Fojnice možete pogledati u dva zasebna priložena videa:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi