Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 7. svibnja 2014.

FTV, VIJESTI u 12,00 h VIDEO: Zeničani krenuli jutros pješke iz Zenice za Sarajevo!

Jutros  u 09,00 sati krenula je prva grupa građanki i građana prema Sarajevu u protestni marš, nazvan „MARŠ SLOBODE PUT BEZ POVRATKA“!

Ova akcija članova plenuma se realizira kao međuopćinska i međuplenumska saradnja, a u njoj bi trebali sudjelovati neformalne grupe građana i udruženja iz Tuzle, Srebrenika, Zavidovića, Fojnice, Kalesije, Zenice, Gračanice, Lukavca, Maglaja, Tešnja, Bugojna, Konjica, Mostara, Kaknja, Sarajeva, Travnika, Donjeg Vakufa, Jajca, Goražda i Bihaća.

Glavno protestno okupljanje će se dogoditi 9-tog Maja 2014 god. u Sarajevuu simboličnom terminu 5 do 12 h te će se nastaviti sve do konačnog riješavanja svih građanskih zahtjeva spram ignorantske Federalne vlade te smjenjivanja kriminalnih političkih struktura u jedinoj nam domovini.

Plenum ZDK-a


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi