Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 24. svibnja 2014.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD): Pomoć u hrani za evakuisano stanovništvo u zeničkoj kasarni!

Donacija Kasarni u Zenici obavljena bez ikakvih problema zahvaljujući dogovoru s Kriznim štabom općine Zenica, Crvenim križem, predstavnikom kasarne majorom Talićem, Centrom za promociju civilnog društva i članom antikorupcijske mreže ACCOUNT.

Dakle, u saopštenju Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini - ACCOUNT između ostalog stoji: zbog zabrinutosti velikog broja građana da pomoć neće stići do onih kojima je namijenjena te (ne)opravdanih sumnji u transparentnost prilikom raspodjele prikupljenih namirnica i ostalih potrepština Štab Civilne zaštite Zenica formirao je tim za prijem i distribuciju humanitarne pomoći. U radu tima učestvuje i predstavnik ACCOUNT-a, Muhamed Pivić iz udruženja Akcija građana Zenica.Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi