Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 24. svibnja 2014.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD): Pomoć u hrani za evakuisano stanovništvo u zeničkoj kasarni!

Donacija Kasarni u Zenici obavljena bez ikakvih problema zahvaljujući dogovoru s Kriznim štabom općine Zenica, Crvenim križem, predstavnikom kasarne majorom Talićem, Centrom za promociju civilnog društva i članom antikorupcijske mreže ACCOUNT.

Dakle, u saopštenju Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini - ACCOUNT između ostalog stoji: zbog zabrinutosti velikog broja građana da pomoć neće stići do onih kojima je namijenjena te (ne)opravdanih sumnji u transparentnost prilikom raspodjele prikupljenih namirnica i ostalih potrepština Štab Civilne zaštite Zenica formirao je tim za prijem i distribuciju humanitarne pomoći. U radu tima učestvuje i predstavnik ACCOUNT-a, Muhamed Pivić iz udruženja Akcija građana Zenica.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi