Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

Apel iz Bistrice: Žene i djecu su evakuisali, nas su zaboravili!


U selima na području općine Zenica je teško, ali ipak većina sela je odblokirana. Međutim, najteže je neevakuiranim stanovnicima sela Bistrica koje je i dalje odsječeno od svijeta. 


Žene i djeca su izvučeni helikopterima a muškarci su i dalje u selu, spavaju u šumi i apeluju na zeničke vlasti da im pomognu jer, kako kažu po odlasku helikoptera zaboravljeni su i pored veoma teške situacije. S obzirom da sam bio jedan od onih koje su danas mogli dobiti na telefon zamolili su me da objavim njihov apel.

Poslušajte tonski zapis dramatičnog apela. Mirsad Delić, mještanin Bistrice u telefonskom razgovoru za blog 32-vijećnik.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi