nedjelja, 20. travnja 2014.

Šta je za nju Uskrs/Vaskrs kada nema šta da jede?

Prije nekoliko dana sam pisao o prevarenom žirantu, starici koja živi sama, koja je, s obzirom na izuzetno tešku financijsku situaciju u kojoj se našla, primorana prositi u Vitezu.


Na Uskrs/Vaskrs, najveći blagdan, dan Uskrsnuća Isusa Krista starica još uvijek nema ništa u frižideru, niko joj nije pozvonio, niti otvorio vrata od dana objave video priloga. Toliko o bh humanosti, tekstovima i objavama koje se po svoj prilici pišu uzalud.

Dakle, iako je ostavljen kontakt telefon, iako je priču pregledalo skoro 1000 ljudi, prenijelo nekoliko portala, ništa. Niko ni dupetom nije mrdnuo, nazvao, niti pitao ili provjerio dali je zaista onako kako stoji u video zapisu.

Podsjećam, pomišljala je da je jedno od rješenja i samoubistvo „strujom“ a da problemi koji su je zadesili ne dopiru do njenih najmilijih, kćerke i sina koji su ranije napustili državu a ipak očekuju nasljedstvo, jednosoban stan koji je u vlasništvu Jelice. Penzija koju prima, kada se odbije tuđi kredit koji vraća, iznosi 119,69 maraka.

Tim iznosom može pokriti tek troškove režija, dok joj za hranu i ostale svakodnevne potrepštine ne ostaje gotovo ništa. Naime, Jelica od svoje penzije, ukoliko plati sve što joj država traži, ne može kupiti ni lijekove a živa ostaje zahvaljujući „kantici hrane“ koju rasporedi na tri obroka.

Kontakt tel: Jelica Komšić

mob. +387 64 418 9959 ili fiksni +387 32 227 661

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...