subota, 26. travnja 2014.

Plenum ZDK-a: „Jedinog brata izgubio sam za ovu državu,koje se sada stidim!“

Sinoćni plenum građanki i građana Zeničko - dobojskog kantona koji se održava u fiskulturnoj sali „Bilmišće“ s ciljem kanalisanja problema građanki i građana nije prošao nezapaženo. Nakon izvjesnog vremena pojavio se i prof. dr. Dženan Skelić, psiholog i vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, koji je pročitao pismo, odnosno zahtjev za opštom amnestijom osuđenika KPZ Zenica. Nakon pročitanog pisma, prema reagovanju građanki i građana, bilo je jasno kako je očigledno promašio temu.

Tema o problemima iz oblasti zdravstva izazvala je širu diskusiju iz koje izdvajamo dio bh svakodnevnice u kojoj između ostalog možemo čuti kako su oboljeli pacijenti od teških bolesti prinuđeni da se snalaze kako znaju i umiju.

Između ostalog, ispred onih koji nemaju pravo ni na kakve lijekove o trošku ZZO pročitano je pismo u kojem se mogla se čuti poruka građanima, „dobrim ljudima“ da se ujedine.

„Mi smo bez ovih lijekova osudjeni na sigurnu smrt. Ja sam kao srčani bolesnik bio u ABiH, jedinog brata izgubio sam za ovu državu,koje se sada stidim“, istaknuto je u pismu.

Svoje interesovanje za temu plenuma iskazao je i Prim. dr Harun Drljević koji nam je kazao i kako su za ovakvo stanje u zdravstvu krive i prethodne uprave te rukovodstvo firme koje je „regrese za godišnji odmor koristilo za investicije“, a da posljedice tog i takvog stanja trpe krajnji korisnici. Na naše pitanje o dugovanjima Kantonalne bolnice Zenica, a za koja smo saznali da dostižu cca.16 miliona maraka te da su uposleni u Kantonalnoj bolnici Zenica suočeni s nedostatkom osnovnih uvjeta za rad dr.Drljević je odgovorio da ta dugovanja premašuju 21 milion maraka, a da su dobavljači najavili obustavu dostave lijekova i sredstava za rad ljekara.

Pogledajte video:


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...