Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 20. travnja 2014.

Pištaljkom, kao u logoru: O sramnom odnosu prema najmlađoj bosanskoj populaciji!

- Mi ne smijemo biti kažnjeni zato što smo 1992.g. zbog ideala ostali u ovoj državi!

Na adresu Plenuma građanki i građana ZDK-a stiglo je pismo koje ću, radi zaštite podataka pošiljaoca objaviti nepotpuno, odnosno bez imena i prezimena.

U pismu, između ostalog, stoji: „ Nisam upoznata sa Vašim daljim aktivnostima u vezi sa odgovorima iz Općine Zenica, ali vrlo lako je dokazati neregularnost u JU „Predškolski odgoj i obrazovanje“, jer sastav od tri člana u Upravnom odboru čine tri Bošnjakinje, tri gospođe. Dakle, nacionalna i spolna struktura nisu ispoštovane.“

- Spremačice se primaju u radni odnos ugovorom o djelu, što zakon ne dozvoljava, primaju se uposlenici bez konkursa, bliži srodnici uposlenika naklonjenih direktorici i srodnici općinskih službenika, penzionerka se dovodi na radno mjesto pravnice isl.

Ponavljam, fizički ne mogu dati podršku ali mogu na svaki drugi način jer, svi smo mi plenum, sve navedeno mogu potvrditi i dokazati, a javnost ću vrlo brzo obavijestiti i o sramnom odnosu prema najmlađoj bosanskoj populaciji od nazivanja djece pogrdnim imenima od strane pojedinih odgajatelja do okupljanja djece pištaljkom kao u logoru, zatim bijega djece iz vrtića, pa do neuslovnih prostorija(posebno vrtić "Dunja" u parku) u kojem djeca borave za šta roditelji izdvajaju značajna materijalna sredstva. 

- Usvojoj ličnoj borbi ja ću istrajati ali i u našoj zajedničkoj, jer mi ne smijemo biti kažnjeni zato što smo 1992.g. zbog ideala ostali u ovoj državi, stoji između ostalog u navedenom pismu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi