Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Kad plati tuđi kredit, a zatim „harač“vodovodu i grijanju, ne ostane joj ništa!

Kako su političari riješili socijalnu situaciju u Bosni i Hercegovini?!

Mnogi će do kraja života morati otplaćivati kredite svojih rođaka i prijatelja a sedamdesetogodišnja Jelica Komšić iz Zenice je samo jedna od čak 200.000 prevarenih žiranata u Bosni i Hercegovini.

Starica živi sama, a s obzirom na izuzetno tešku financijsku situaciju u kojoj se našla, primorana je prositi u Vitezu. Pomišlja da je jedno od rješenja i samoubistvo „strujom“ a problemi koji su je zadesili ne dopiru do njenih najmilijih, kćerke i sina koji su ranije napustili državu a ipak očekuju nasljedstvo, jednosoban stan koji je u vlasništvu Jelice. Penzija koju prima, kada se odbije tuđi kredit koji vraća, iznosi 119,69 maraka.

Tim iznosom može pokriti tek troškove režija, dok joj za hranu i ostale svakodnevne potrepštine ne ostaje gotovo ništa. Naime, Jelica od svoje penzije, ukoliko plati sve što joj država traži, ne može kupiti ni lijekove a živa ostaje zahvaljujući „kantici hrane“ koju rasporedi na tri obroka.

Kontakt tel: Jelica Komšić
mob. +387 64 418 9959 ili fiksni +387 32 227 661Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi