Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 14. travnja 2014.

Holanđani rade na uređenju tri objekta u Zenici!

Studenti Holandske škole „Roc Utrecht“ boravili su danas u prostorijama udruženja roditelja s posebnim potrebama „Zvijezda“, i samim tim priredili veliki događaj za mališane.


Anita Cosse, direktorica je Fondacije Out of Area, iz Holandije koja djeluje više godina u Bosni i Hercegovini a osnovna djelatnost joj je organizovanje različitih aktivnosti vezane za djecu,  poput unutrašnjeg uređenja škola, određenih prostorija i igrališta.   

Nina Orman, kontakt osoba za područje BiH ispred Fondacije  kazala nam je kako svake godine imaju 35 projekata te da su ovaj put došli u Zenicu sa grupom od 35 studenata koji su u pratnji tri profesora i vođom puta, a njihov projekat će se odvijati na tri lokacije. Jedna od lokacija je udruženje građana „Zvijezda“, zatim udruženje „Medica“ i JU „Dom i porodica“, gdje će se odvijati radionice i različite sportsko edukativni sadržaji a kao osnovni cilj uradit će se unutrašnje uređenje sve tri objekta.

„Studenti sami obezbjeđuju novac i sredstva da bi došli u Bosnu i Hercegovinu da rade projekat, što je velika razlika u odnosu na našu djecu. Međutim, njihova primanja i mogućnosti su kudikamo bolja nego kod nas. Puni su entuzijazma, energije i elana da urade nešto za našu djecu“.
- Sem toga organizatori smo Kid's festivala koji će se od 7. do 11. juna održati u Zetri, ističe na kraju Nina Orman.

Pogledajte video prilog: atmosfera mališana iz udruženja „Zvijezda“ i izjave vođe puta Lex van Dergena i profesorice Mirjam Recel.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi